PIASTA SINGLE DISC - kto chce?

DZIKUS

PIASTA SINGLE DISC - kto chce?

Post autor: DZIKUS »

w przyszlym tygodniu bede robil piasty pod wolnobieg nakrecany przystosowane do monatzu w ramach mtb, czyli rozstaw hakow 135mm, oska 10mm.
piasty beda mialy uchwyt do tarczy, bardzo szeroko rozstawione kolnierze (ale bez przesady, linia lancucha bedzie w normie), lozyska maszynowe. korpus anodowany, konusy ze stali nierdzewnej.
po prostu w pelni profesjonalne wykonanie, oczywiscie na obrabiarkach sterowanych CNC. piasty wygladaja jak ze sklepu, nie beda mialy jedynie zadnych napisow.

jesli ktos jest zainteresowany taka piasta, moze sobie ja u mnie "zaklepac", cena 140zl. nie wiem czy to malo czy duzo, ale to nie tajwan, taniej zrobic sie nie da.

jak na razie oprocz mnie chetny jest erenes oraz jeszcze jeden kumpel. ale to za malo, aby dalo sie to zrobic w takiej cenie, potrzeba jeszcze kilka osob.

kontakt jedynie przez email nemesis@cad.pl

dodam, ze troche piast jzu zrobilem, na pierwszej zrobionej kolo 5lat temu jezdze do tej pory. na pinkbiku mozecie zobaczyc fotki ostatniej paisty zrobionej na zamowienie:

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... serid=1577
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

DZIKUS ja mam pytanie odnośnie przedniego koła w tanku zaplecionego w ten nietypowy sposób na którym sam juz rok jeżdze. Pytanie moje brzmi: Czy pod tarcze to sie sprawdza? Czy pojeździłeś chwile i stwierdziłeś, że lipa. Bo ja mam Vka z przodu i uważam że ten sposób plecenia jest hardcore wytrzymały. Thnx za odp.
jj.okocza
Kontakt:

Post autor: jj.okocza »

Dzikus na kiedy by byly gotowe ? Ja wyjezdzam 7 lipca i bardzo zależaloby mi zebym mial nowe kółko. Beda do 7 ?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=257284
DZIKUS

piasty powinny byc gotowe przed wakacjami

bzpzspsb (co to za nick?!) kolko zaplecione w ten sposob jest megamocne, o wiele ciezej je rozcentrowac jesli dobrze sie je wczesniej zlozy. z tarcza oczywiscie nie ma zadnegop problemu
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

hehe a ja biore od razu 2 takie piasty. Tylko że jendą na 14mm poprosze napewno :) Mysle ze taka mała modyfikacja nie sprawi ci problemu :)
Szeroki kołnierzyki to to co tygryski lubią najbardziej. Zwykła piasta 110mm bmx ma szerzej kołnierze niż mtb135m, bo nie ma kasety. A Singlespeed na 135mm bedzie jeszcze trochę szerzej. = szprychy symetryczne, nie tak pionowo jak normalnie = mocne kółko. :)
Xprot

Post autor: Xprot »

hihihi ja taka piaste juz mam :> jest ok wrecz mega fanki sztywne kolo nawet na alexie 24 ktory jest miekki.
140 zeta? kurda brac. (ja mam za 50 ale koles sie pomylil i mi to krzyknal przed robota a nie po i powiedzial ze troche to za malo, koles robil i dal za colosc 100-dodam ze nasze nie byly malowane!)
erenes
Kontakt:

który alex 24" jest miekki???
badam
Kontakt:

Post autor: badam »

a bedzie wersja na wolnobieg 14T
SuchY
Kontakt:

Post autor: SuchY »

DZIKU ja bym z wielką chęcią coś takiego wzioł ale w obecnej chwili nie mam kasy ale niedługo coś mi się sypnie w piątek mam komisję w związku z odszkodowaniem więc jakby co masz odemnie jeden głos
jj.okocza
Kontakt:

Post autor: jj.okocza »

ja biore napewno, jak bedzie cos wiecej wiadomo co do terminu daj znac
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=257284
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Dzikus a robisz jakies piasty pod QR20 na 36 szprych w miare tanie ? na razie sie pytam orientacyjnie czy w ogole robisz i mniej wiecej za ile
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

przod oczywiscie
DZIKUS

dobra, jak na razie napisalo pare chetnych osob, wiec wyglada na to, ze bede zaczynal w nastepna srode. piasty beda gotowe w ciagu okolo dwoch tygodni, tzn czesci ktore beda wytoczone na tokarce CNC bede mial w przyszlym tygodniu, natomiast sprawa moze sie przeciagnac z powodu firmy w ktorej robie anodowanie. tak wiec mzoliwe , ze beda szybciej, a mozliwe ze neico pozniej.

jesli ktos sie decyduje, powinien mi wplacic zaliczke - 50zl lub calosc z gory. jesli jest to osba z warszawylub z okolic, mozemy sie umowic i zalatwic sprawe osobiscie. pozostali - wplata na koto, pozniej wysylam priorytetem.

jesli ktos chce na maly wolnobieg, musie mo go wczesniej dostarczyc do przymiarki, niestety nie wiem jakie ma on wymiary.

piasta na oske 14mm - 150 zeta, niestety, rozni sie ona wymiarami wewnetrznymi, konusami, lozyskami i wymaga osobnych programow na maszyne.

kolory:
czarny, zloty, szary matowy do wyboru.

gwarancja: rok czasu na KORPUS, lozyska jak wiadomo nie sa mojej roboty :), choc te co uzywalem do tej pory wytrzymuja bardzo dlugo.

XPROT - tobie to sie na prawde fartnelo z ta piasta, bo 50 zl nie starczy na zakup samego materialu, nie mowiac juz o obrobce, anodowaniu i lozyskach

KFP

mam jedna piaste na 20mm gotowa, wystarczy ja zlozyc. co do ceny sie dogadamy.
MOKEN
Kontakt:

Post autor: MOKEN »

z checia wezme piaste , ale czy beda np w lipcu bo teraz nie mam kasy???
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

chwilowo nie mam pieniedzy na kolo na ty ale piasta bylbym zainteresowany (w swoim czasie). Ale o tym w wakacje - prawdopodobnie druga polowa sierpnia.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
erenes
Kontakt:

mi się podoba, że jak nigdy dotąd będę mógł założyć hamulec tarczowy na tył do ośki 14mm i bedę mial piastę singlespeed na 135mm- szerokośc mtb!. Jeszcze mocniejsze kólko. Na maszynówkach :) A jeszcze taka piasta z malutka modyfikacja moze posłużyć jako LSD, left side drive, czyli napęd po lewej stronie ramy (pegi po prawej i obniżona zebatka w mtb (w bxm jest wyżej) nie przeszakdza, lub mniej w grindach na OBU pegach naraz :))
hofmen
Kontakt:

Post autor: hofmen »

panie ja tez sie pisze na 14mm, a ilosc dziur do wyboru?
TwoFourPlayer
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
FoxRacer
Kontakt:

Post autor: FoxRacer »

A moglbys zrobic piaste z system zapadek jak w Chris Kingu???? Tylko ze taniej?? Sadze ze 3/4 trialowcow by je zakupilo:)

P.S

Moglbys mi zalatwic tą rure sterowa 1 1/8 z ALU PA6... pisalem do Ciebie mejle, ale nie odpowiadasz:(
Trial... that's my life
kq
Kontakt:

Post autor: kq »

jak zobacze to uwierze :-)

nie deklaruje ze na pewno biore, bo z reguly jestem niewierny, a tu dzikus wpada i glosi mi tu, ze zrobi cos o czym marze od paru lat....

jak zobacze zdjecie gotowej piasty, (14mm oczywiscie) i zobacze ze to jest piekne :-) to biore na bank,

pozdro
ODPOWIEDZ