Mostek Prodigy - opinie
Mostek Prodigy - opinie
Siemanko, chciałbym się dowiedzieć czy warto kupić ww. mostek. Zwrócił moją uwagę ze względu na atrakcyjny stosunek wagi do ceny 148g za 150 zł ? to niedrogo. Kwestia jest tylko wytrzymałości i materiałów z których jest zrobiony...
Zamysłem projektantów pewnie było uzyskanie jak najniższej wagi, lecz czy to, że nie obejmuje on na całej długości rury sterowej nie wpływa zbytnio na wytrzymałość i sens używania go w DH ?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat ?
link
http://www.rowerowy.com/czesci/mostki/mostekprodigy
Zamysłem projektantów pewnie było uzyskanie jak najniższej wagi, lecz czy to, że nie obejmuje on na całej długości rury sterowej nie wpływa zbytnio na wytrzymałość i sens używania go w DH ?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat ?
link
http://www.rowerowy.com/czesci/mostki/mostekprodigy
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... c&start=19
Było trochę o nim. A moje zdanie, że jak pod kierę 31,8 to może i bym zaryzykował bo w tym przedziale cenowym pod 31,8 raczej lżejszego nie znajdziesz.
Było trochę o nim. A moje zdanie, że jak pod kierę 31,8 to może i bym zaryzykował bo w tym przedziale cenowym pod 31,8 raczej lżejszego nie znajdziesz.
Tak jak pisałem, stosunek wagi do ceny przyciągnął moją uwagę. A co do wcześniejszego tematu to fakt nie zauważyłem go, lecz i tak nie udziela on do końca odpowiedzi na wszystkie moje pytania, ze względu iż wówczas dopiero wchodził on na rynek a teraz może wypowie się ktoś kto go używa i potwierdzi bądź odrzuci spekulacje na temat wyginania się obejm sterówki podczas dokręcania kapsla.
-
- Kontakt:
jak dla mnie mostek jest miodzio ale mogę zostać posądzony o subiektywizm z oczywistych względów 
Jeżeli chodzi o montaż to trzeba pamiętać by nie dokręcać mostka "na chama" i najpierw przymocować go do sterówki a potem zakładać kierownicę (ponoć niektórzy robią inaczej)
Wszelkie informacje co do montażu znajdziesz w instrukcji która jest w pudełku.
podgląd zamontowanego mostka (odblaski są winą aparatu, a złote śrubki są Ti :p )

Jeżeli chodzi o montaż to trzeba pamiętać by nie dokręcać mostka "na chama" i najpierw przymocować go do sterówki a potem zakładać kierownicę (ponoć niektórzy robią inaczej)
Wszelkie informacje co do montażu znajdziesz w instrukcji która jest w pudełku.
podgląd zamontowanego mostka (odblaski są winą aparatu, a złote śrubki są Ti :p )

-
- Kontakt:
na plus:
-waga
-relacja cena/waga
-wykonany w calosci w Polsce (w dosc renomowanym miejscu)
-redukcje w zestawie
na minus:
-mostek nie jest plaski na dole,przez co tracimy zysk wysokosci 30mm (czyli z grubsza tyle co tioga taskforce) + wymaga to stosowania podkladki pod mostkiem
-niektorym moze sie wydawac ciut wylajtowany
-waga
-relacja cena/waga
-wykonany w calosci w Polsce (w dosc renomowanym miejscu)
-redukcje w zestawie
na minus:
-mostek nie jest plaski na dole,przez co tracimy zysk wysokosci 30mm (czyli z grubsza tyle co tioga taskforce) + wymaga to stosowania podkladki pod mostkiem
-niektorym moze sie wydawac ciut wylajtowany

Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
nie ważyłem, ale to można obliczyć : 146g to waga bez reduktorów ale z śrubkami. Trzeba odjąć wagę 4 zwykłych śrubek i dodać wagę 4 TiBombell pisze:A z ciekawości zapytam, ważyłeś mostek po Ti modzie?

i nie bądź taki "zdemotywowany" montowałem stery jakie miałem, a niebawem polecą

hmm nie wiem czemu tak wyszło, aż się przyglądałem i na "żywo" tak nie wygląda... dziwneVin_OSW pisze:wg. mnie jest krzywy a foto wyprostowałem
ja dałem 5mm podkładkę, sam mostek ma wys ok 4,2 cm ale mój pomiar może być mało dokładny... sprawdzę na mostkach nie założonychwujekeman pisze:jaka podkładkę trzeba minimalnie dać pod mostek
no własnie....juz sie Piotrex podjarałem ....
teraz to mi w podobnej cenie i niski zostanie Funky chyba.....
Nie wiem czy nie warto takiego kompendium stworzyć dotyczącego własnie tego wymiaru mostków ( chodzi mi o wys montazową) bo sklepy i producenci niechetnie podaja ....

Nie wiem czy nie warto takiego kompendium stworzyć dotyczącego własnie tego wymiaru mostków ( chodzi mi o wys montazową) bo sklepy i producenci niechetnie podaja ....
https://www.facebook.com/brodacimechanicy