Rower do dirtu
Rower do dirtu
Co sądzicie o takim zestawieniu sprzętu:
Rower ma być przeznaczony do dirtu
Rama - Dartmoor Razzorr
Amortyzator - Manitou Splice Comp / skok 100 mm /
Koło tylnie - obręcz sun rims s-type na piaście NS COASTER Singel Speed opona Bontrager Earl
Koło przód - obręcz Bontrager Ranger Disc, piasta Shimano M475 Disc, opona Bontrager Earl
Korba + wkład suportu - TRUVATIV HUSSEFELT HOWITZER+ oryginalny wkład suportu
Kierownica - Ns district low
Będę wdzięczny za wszystkie obiektywne opinie. Prosił bym o nie pisanie "o taki temat już był poszukaj na forum", ponieważ szukałem a chce złożyć indywidualny rower na komponentach z mojego obecnego gary Fishera mulet.
Pozdrawiam,
Kamil9623
Rower ma być przeznaczony do dirtu
Rama - Dartmoor Razzorr
Amortyzator - Manitou Splice Comp / skok 100 mm /
Koło tylnie - obręcz sun rims s-type na piaście NS COASTER Singel Speed opona Bontrager Earl
Koło przód - obręcz Bontrager Ranger Disc, piasta Shimano M475 Disc, opona Bontrager Earl
Korba + wkład suportu - TRUVATIV HUSSEFELT HOWITZER+ oryginalny wkład suportu
Kierownica - Ns district low
Będę wdzięczny za wszystkie obiektywne opinie. Prosił bym o nie pisanie "o taki temat już był poszukaj na forum", ponieważ szukałem a chce złożyć indywidualny rower na komponentach z mojego obecnego gary Fishera mulet.
Pozdrawiam,
Kamil9623
Rama Progidy 9.81
Amor zostaw narazie jak chcesz
Obręcze 2x S-type
Piasty NS Coaster i Roller Simple
Opony Schwalbe Table top
Kiera District
Mostek NS Moto
Siodło Earthworsk Couch
Sztyca ? zwykła
Gripy Octane
Korby Hussefelta
Hamulec Avid BB5 + klamka FR5
Stery FSA THE PIG
Łańuch BMX
Pedała DArmoor Blood Mary lub te tańsze NS Pancake
i to na tyle ja bym takie coś składał z tanich części.
Amor zostaw narazie jak chcesz
Obręcze 2x S-type
Piasty NS Coaster i Roller Simple
Opony Schwalbe Table top
Kiera District
Mostek NS Moto
Siodło Earthworsk Couch
Sztyca ? zwykła
Gripy Octane
Korby Hussefelta
Hamulec Avid BB5 + klamka FR5
Stery FSA THE PIG
Łańuch BMX
Pedała DArmoor Blood Mary lub te tańsze NS Pancake
i to na tyle ja bym takie coś składał z tanich części.
wyluzuj troche z tym ponaglaniem...do dirtu wydaje mi sie rower powinien być dosc chudy czy tam lekki i tu mi nie pasują s-typy, niby koła są dość mocno narażone na rozwalenie ale nie można by wrzucic czegość lżejszego? nic nie zaproponuje bo nie siedze akurat w tym, ale jakis single track nie dałby rady? czy supra, nie wiem ile to waży ale stype to sa jedne z cięższych obręczy suna...
http://dhcyc.pinkbike.com
Cycu raczej dużo lżejszego nie wrzucisz bo odrazu polegnie. NP dasz na tył Sigle Tracka to długo się chłopak nie najeździ. Ostatecznie może dać na tył S-typa bo coś gorszego nie warto a na przód da Single Tracka wtedy będzie odpowiednio.
Co do piasty to kolega Liwcio ma racje weź Reborna co ma przejściówkę bo narazie pojeździć na miękkiej ośce a może w przyszłości zmienisz na oś20mm to nie będziesz musiał wymieniać piasty.
Co do piasty to kolega Liwcio ma racje weź Reborna co ma przejściówkę bo narazie pojeździć na miękkiej ośce a może w przyszłości zmienisz na oś20mm to nie będziesz musiał wymieniać piasty.