rower za 1k ?
rower za 1k ?
Witam, chcialbym dowiedziec sie czy za cene 1000zl mozna kupic uzywany rower w dobrym stanie ktorym mozna porobic triki oraz jechac po bulki.. nie lubie rowerow po mlodszym bracie, mam 180cm wzr. wiec myslalem o rowerze na ramie 18" amstaff.. jestem zielony wiec prosze o wyrozumialosc.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
18 za duza max 16
poszukaj na llegro tylko nie licz na zbyt wiele bo to niestety ale malo
na twoim miejscu kupwoal bym uzywany sprzet i cos skladal - dobra ramke i sztywne widly nawet , vki , i jakos by sie zlozylo
ps ja teraz skladam tani rowerek do xc i zamkne sie kwota 800-1000 zl a sprzecik bedzie naprawde niezly - trzeba szukac okazji
poszukaj na llegro tylko nie licz na zbyt wiele bo to niestety ale malo
na twoim miejscu kupwoal bym uzywany sprzet i cos skladal - dobra ramke i sztywne widly nawet , vki , i jakos by sie zlozylo
ps ja teraz skladam tani rowerek do xc i zamkne sie kwota 800-1000 zl a sprzecik bedzie naprawde niezly - trzeba szukac okazji
www.mm-foto.pl
wsumie to street/dirtR@F@Ł pisze:a rower to do czego ma byc?
mhm.. no wiesz chodzi mi o to zeby wygodnie sie jezdzilo nie wiem jak to jest z mniejszymi ramami i z tym wzrostem..czy nogi nie hacza o kierownice =) a co do normalnej jazdy (po bulki) to rowerek taki mam, wiec wsumie moge po bulki brac stary a dla przyjemnosci wziasc ten ktory planuje kupic :Plankru pisze:hmm.. chcesz robic triki na 18?:D
znaczy nie to ze nie mozna ale bedzie ciezko:)
co do jazdy po bulki to za 1000zl kupisz sobie jakis rower
Ps. a co sadzicie o krossie sign ds za 1250zl ? http://www.kross.pl/pl/sign/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
rama DARTMOOR - 330zł allegro
kiera amoeba 60zł
mostek zoom 20
jakaś tania shimano 60zł + 40 suport
linki pancerze 40zł
hamulce shimano vbrake 2*27zł
widelec jakiś za 100zł sztywny
stery 50zł
łańcuch 32 sram pc 38
opony innova 2,35 2*27zł
jakiś singiel 50zł
chwyty 10zł
sztyca30zł zacisk 10zł
No i zostaje 60zł na koła :D
Ale jak myślisz żeby dołożyć to pewnie jakoś sobie poradzisz
kiera amoeba 60zł
mostek zoom 20
jakaś tania shimano 60zł + 40 suport
linki pancerze 40zł
hamulce shimano vbrake 2*27zł
widelec jakiś za 100zł sztywny
stery 50zł
łańcuch 32 sram pc 38
opony innova 2,35 2*27zł
jakiś singiel 50zł
chwyty 10zł
sztyca30zł zacisk 10zł
No i zostaje 60zł na koła :D
Ale jak myślisz żeby dołożyć to pewnie jakoś sobie poradzisz
(...)
a ten sign ma adapter pod tarcze ? bo amor chyba ma cos tam widac :P jak kuzyn kupi to powiedz jak wrazenia z jazdy =)~Plitlanek~ pisze:Sign Ds jest wypas, dzisiaj go widziałem, właśnie przyszedł do sklepu, mój kuzyn kupuje. Korby i kiera na 2006 rok. Tylko że są małe nieścisłości ze stroną, bo naprawdę są wsadzone rst gila sd. No i podrożały, bo kosztują 1400zł
no wlasnie.. moze ktos powiedziec cos wiecej na temat roweru/ramy ?Xxsin pisze:Za 100zł można RST kupić :) A ten sign może być :D Ramka fajnie wygląda, ale czy wytrzymała :|
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
DS fajny, jeździłem, ale mi osobiście za bardzo nie pasuje, bo od mojego cięższy. Rama jest przeprojektowana, bo podczas testów na kazoorze jeden egzemplarz pękł (chyba dlatego jakiś sprzedaje na allegro te ramy).
Co do adapteru pod tarcze to nie patrzyłem, ale na pewno ma.
RST pracuje b.dobrze, ale to w końcu były pierwsze godziny jazdy.
Raczej go nie kupicie, kuzyn zamawiał wcześniej i wpłacał zaliczkę, poza tym, każde województwo ma przydzielone po jedynie kilka sztuk tego samego modelu. W Lubuskim jest chyba 7 DSów.
Co do adapteru pod tarcze to nie patrzyłem, ale na pewno ma.
RST pracuje b.dobrze, ale to w końcu były pierwsze godziny jazdy.
Raczej go nie kupicie, kuzyn zamawiał wcześniej i wpłacał zaliczkę, poza tym, każde województwo ma przydzielone po jedynie kilka sztuk tego samego modelu. W Lubuskim jest chyba 7 DSów.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
co do rozmiaru... tez mam 180 cm... a rame 13' i mostek 5 cm. swietnie sie na niej jezdzi w dół pomimo ze jest do skoków. nie zamieniłbym na wiekszą niz 14... a co do roweru... hmmm..
koła takie stożkowe za 60 zł sztuka = 120
uzywana ramke (destroyer, point, leader fox = 250
korbę alivio (zdejmujesz najwieksza zebatke i kupujesz krótsze śróby) = 110
pakiet vp na maszynówkach = 30 zł
amor mozo groove q= 200 zł
Stery jakieś tam za 50 zł (np "tanga" na maszynach)
most ns jump = 80 zł
kiera amoeba borla dh = 50 zł
singel speed reborna = 60 zł
hampel na przód sram 5,0 + klamka lewa alivio = 60 zł
łańcuch jakiś tam KMC = 17 zł (mam pół roku i sie trzyma)
pedały vp = 40 zł
opony vee rubber ninja 2,35 = 2x 40 zł = 80 zł
Jakies 1200 zł wychodzi. Taniej sie chyba nie da... chyba ze rzeczy takie jak most, kiere,klamke, hampel kupisz uzywane. a jak nie to moze jednak sprobujesz dozbierac do 1400 zł na signa.
Albo jest opcja ze cos wezmiesz ze starego roweru. lub zamiast amora kupisz stalowy widelec do iksce za 50 zł. skoroś początkujący to ze 3 miechy moze nie bedzie pogiety. a jak sie pognie to tez da sie jezdzic tylko ze rower sam skręca (no chyba ze Ci sie na kazdej goleni tak samo wygnie ;) ) Powodzenia
koła takie stożkowe za 60 zł sztuka = 120
uzywana ramke (destroyer, point, leader fox = 250
korbę alivio (zdejmujesz najwieksza zebatke i kupujesz krótsze śróby) = 110
pakiet vp na maszynówkach = 30 zł
amor mozo groove q= 200 zł
Stery jakieś tam za 50 zł (np "tanga" na maszynach)
most ns jump = 80 zł
kiera amoeba borla dh = 50 zł
singel speed reborna = 60 zł
hampel na przód sram 5,0 + klamka lewa alivio = 60 zł
łańcuch jakiś tam KMC = 17 zł (mam pół roku i sie trzyma)
pedały vp = 40 zł
opony vee rubber ninja 2,35 = 2x 40 zł = 80 zł
Jakies 1200 zł wychodzi. Taniej sie chyba nie da... chyba ze rzeczy takie jak most, kiere,klamke, hampel kupisz uzywane. a jak nie to moze jednak sprobujesz dozbierac do 1400 zł na signa.
Albo jest opcja ze cos wezmiesz ze starego roweru. lub zamiast amora kupisz stalowy widelec do iksce za 50 zł. skoroś początkujący to ze 3 miechy moze nie bedzie pogiety. a jak sie pognie to tez da sie jezdzic tylko ze rower sam skręca (no chyba ze Ci sie na kazdej goleni tak samo wygnie ;) ) Powodzenia