Sposoby na Kaca

wojtasu
Kontakt:

Sposoby na Kaca

Post autor: wojtasu »

Siemka Wam wszystkim. :) Większośc z Was juz pewnie po sylwku wytrzeźwiała... mnie natomiast intryguje jedno pytanie:

Jakie macie sposoby na Kaca :?: mysle ze ten temat moze się w przyszłosci przydać :)

POzdrower
Skyline GT
Kontakt:

Post autor: Skyline GT »

Są róźne sposoby np. kawa z solą.
Frrytkiii
madmaxorr
Kontakt:

Post autor: madmaxorr »

Totalnie to temat z dupy... Pierwszy raz się napiłeś i nie wiesz co masz robić?. Ja tam preferuje soczek pomidorowi i przespać się :)
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

chyba tylko 2 sposoby dzialaja:
1) przespac
2) przepic
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

Są róźne sposoby np. kawa z solą.
O Fuck! Po czymś takim to z klopa bym nie wychodził przez cały dzień :D Raczej nie jest to dobry pomysł :D

Na kaca to ciepła kąpiel a później porządne śniadanie z dużą ilością białka. Można wypić też zimny kefir, zjeść ogórka kiszonego.

Ze wzg. na to że kac to po prostu efekt odwodnienia organizmu to najlepiej przed snem wypić bardzo dużo wody i ze 2 tabletki od bólu głowy, może nie likwiduje kaca w 100% ale bardzo pomaga, sprawdziłem :P
Największym minusem tego sposobu jest to, że zazwyczaj jak człowiek kładzie się spać w takim stanie to raczej nie pamięta o tej wodzie i tabletkach :D
Więcej grzechów nie pamiętam :twisted:
qunick
Kontakt:

Post autor: qunick »

Ja wam powiem tak: Najlepiej to jest się porządnie nazrec przed piciem i to czegoś tłustego, nie wiem, kielbasa z grila czy coś innego a do tego powoli pic wódke piwo czy inny alko, i można się najeb*ac jak się tylko chce a rano to mogą wystąpić lekkie zawroty głowy.
To najlepszy sposób na kaca.
Ale nie wiem jakie metody są na pozbycie się kaca rano, chyba tylko starać się go przespać pić mało wody(tak właśnie mało wody bo to tylko potęguje kaca) no i oczywiście jak już się tylko może to zjeść coś porządnego , właściwie rano smakuje wszystko najlepiej hehe, a najlepiej to zimna pizza z poprzedniego dnia. xD
czarny09
Kontakt:

Post autor: czarny09 »

qunick tluste rzeczy przed piciem xD to jest to. alkohol w tluszcz nie wsiąka poprostu. xD kiedys moj kumpel jadl przed imprezą meega tlusty rosół a nastepnego dnia tylko bol glowy mial lekki i nic pozatym xD

oj slyszalem duzo sposobow. z rutinoskorbinem byl jakis ale nie zamierzam probowac. xD
qunick
Kontakt:

Post autor: qunick »

Raz na biologii usłyszałem że kac jest wynikiem wypłukania z organizmu witaminy C i co mądry ja zrobił? hehe pił sok cytrynowy razem z wódka, Boże to co się działo rano to była totalna tragedia, cały dzień zdychałem, nigdy w życiu nie miałem takiego kaca jak wtedy ;p w kazdym razie to trzeba pic jak się jest sytym, i bron Boże jakiegoś pier*olonego soku z cytryn xD

A i najlepiej się pije w mrozie jak jest zimno wtedy dobrze wchodzi i można dużo bo szybko nie chwyta XD
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

to czemu czasem widze chłopaków w bb z skrzynką piwa i 4 kartonami soku caprio;p?
Kart_kRk
Kontakt:

Post autor: Kart_kRk »

Klina klinem!!!!!!!!
Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

jak to sie mówi.. czym sie strules tym sie lecz :D
04dw
Kontakt:

Post autor: 04dw »

czasami jak sie za bardzo ochleje piwa to dobrze jest puscic przed snem hafta (kontrolowanego, do wc) zeby zrobilo sie lzej na zoladku, wymyc zabki przygotowac sobie duza mineralke i spac :P
Chabs
Kontakt:

Post autor: Chabs »

Owszem przy piciu alkoholu wyplukuje sie witamina C, dlatego czasami sie rece trzesa nad ranem. Tak to przed snem 2 tablety od bolu glowy zapic to dwiema szklankami wody to Cie leb nie bd bolal a jak wstaniesz to wtedy rutinoscorbin albo po prostu zjesc platerek cytryny. No albo jesli prowadzic nie musisz to walnij se browara, zrobilem to raz i bylem jak nowo narodzony ale to bylo dawno i teraz nie moge sie przmoc zeby tak zrobic hehe ;)
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

Kac jest czyms pozytywnym, wiec po co to zwalczac, jak masz Kaca to pij znow, znow Kac? znow pijesz. to jest sposob na Kaca.
jak Kac Ci przeszkadza to nie pij i juz. jak bedziesz duzo pil i Ci zdrowie pozwoli to nie bedziesz miewal czegos takiego jak Kac.
Fils dokladnie, po Zgonie sie wogole nie ma Kaca bo sie wyrzyga caly alkohol. no coz - kazdy ma swoje male westerplatte.
utros
Kontakt:

Post autor: utros »

nie pic na glodniaka
popijac woda niegazowana z cytryna lub bez(mnie nie szkodzi, szkodzą kolorowe psełdo soki...)
NIE JARAĆ SZLUGÓW PRZY PICIU!!!!!!!
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Kiedyś w newsweek'u był obszerny artykuł na ten temat ale to było dawno. Generalnie było tam napisane że kac kazdy przechodzi inaczej i zależy to zarówno od tego co i ile wypiliśmy jak i od tego jaka jest nasza fizjonomia. Radzili tam przede wszsytkim pić z umiarem i nie mieszać. Ale jak wiadomo nie zawsze się to udaje. Podczas spożywania alko poprostu się trujemy i tracimy dużo wody, witam i minerałów, wypłukując je z organizmu. Dlatego powstają wszelkiego rodzaju środki typu 2kace itp które niby przywracają to co straciliśmy podczas picia jak i wyrównują ph w żołądku (co ciekawe kobiety i faceci mają różne stałe ph dlatego ostatni pojawiły się tego typu środki inne dla facetów inne dla bab).

Teraz przejdźmy trochę do praktyki. Jak dla mnie pijąc piwo mam znacznie mniejszego kaca niz przy innych trunkach. Przy winie jest ogromna zamułka następnego dnia ale można się naprawdę fantastycznie nakurwić. Wydaję mi się że najlepsza i najzdrowsza jest czysta wódka czy też spirytus z soczkiem. Dla mnie najlepsze metody na kaca to długi sen, gdyż poprostu przeżywamy wszystkie kacowe objawy niezbyt na jawie. A jak się nie da długo spać to oczywiście długi i intensywny spacer, potem gorąca kąpiel i np po sylwestrze byłem jak nowo narodzony po tych dwóch czynnościach. Pić skończyłem o 6, obudziłem się o 12 a już o 16 czułem się wybornie. Aha no i jeszcze wszelkiego rodzaju aktywność dobrze działa podczas picia bo znacznie ma się mniejszego kaca np po całej nocy tańczenia czy np długim baraszkowaniu z koleżanką niż po siedzeniu zamulaniu i piciu. No i wiadomo że dobra zagrych jest wskazana choć nie zawsze bo potem można dłuugo nie przestawać rzygać. joł
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Chabs łapki sie trzęsą bo alkohol wypłukuje magnez i koszmarnie odwadnia.
Najlepiej pić wódę , popijając duża ilością wody mineralnej , żadnych soczków ani tym bardziej wszelkich Coli.
Najładniejsze zgony są zazwyczaj wynikiem mieszania różnych trunków.
Picie na pusty żołądek jest bardzo ekonomiczne - efekt jest błyskawiczny.
Ludzie bardzo różnie reagują na kaca , jednego poboli głowa , drugi umiera. Na drugi dzień : dużo wody , lekkie jedzenie plus wit. i minerały , coś przeciwbólowego . Pomaga tez umiarkowany wysiłek.
Fajnym sposobem jest klin , tyle , że trzeba mieć umiar żeby nie "ożreć" sie ponownie. Małymi dawkami można się znieczulić i przetrwać jakoś ten dzień.
Dobry paw nie jest zły - ale to rozrzutność ;).

A'propos idę zaraz "przytulić" flachę śliweczki :mrgreen: .
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

Krakus_dh wie co mówi ;] balowałem z nim i widziałem w jakim był stanie na sylw :P nie uwierzyłbym nigdy że tak szybko mozna sie pozbyc kaca po takim piciu jak on 0.o
ODPOWIEDZ