Dartmoor 4x - sztywność tylnego trójkąta
Dartmoor 4x - sztywność tylnego trójkąta
Witam
Składam se rowerek do ścigania sie w Dh HT i jeśli chodzi o ramę wybór padł właśnie na tą tytule, nie piszta więc żebym wybrał inna czy cuś. Zdecydowałem się na Tą ponieważ jest kosmicznie lekka, TANIA (ewentualna wymiana nie będzie kłopotliwa a nie lubię zmieniać często części na inne firmy) i ładna.
Temat zakładam po to żeby dowiedzieć sie czy Moje pomysły na zwiększenie sztywności owej ramy są cokolwiek warte, w Zacnym piśmie Bike Action jest test roweru na tej ramie i testerzy narzekają właśnie na małą sztywność tylnego trójkąta.
Moje pomysły:
Zmiana osi w piaście ze szybko zamykaczem na oś pełną lub "sztywną"
Zamontowanie boostera (czy jak to się tam zwie) Takie Cuś montowało sie żeby zwiększyć efektywność V-brake'ów
Więcej nie da sie zrobić, Myślicie że to coś ta ? Chociaż trochę........
Składam se rowerek do ścigania sie w Dh HT i jeśli chodzi o ramę wybór padł właśnie na tą tytule, nie piszta więc żebym wybrał inna czy cuś. Zdecydowałem się na Tą ponieważ jest kosmicznie lekka, TANIA (ewentualna wymiana nie będzie kłopotliwa a nie lubię zmieniać często części na inne firmy) i ładna.
Temat zakładam po to żeby dowiedzieć sie czy Moje pomysły na zwiększenie sztywności owej ramy są cokolwiek warte, w Zacnym piśmie Bike Action jest test roweru na tej ramie i testerzy narzekają właśnie na małą sztywność tylnego trójkąta.
Moje pomysły:
Zmiana osi w piaście ze szybko zamykaczem na oś pełną lub "sztywną"
Zamontowanie boostera (czy jak to się tam zwie) Takie Cuś montowało sie żeby zwiększyć efektywność V-brake'ów
Więcej nie da sie zrobić, Myślicie że to coś ta ? Chociaż trochę........
-
- Kontakt:
synku buster wazy max 80g dodatkowe gramy osi kolejne 50 czy 100g nawet nie wnikam to daje jakieś 2.03 kg. A dochodzi kwestia geometrii która mi odpowiada i wytrzymałość główki hydro.... I jeszcze pare rzeczy ale nie chce Mi sie pisać bo to nie jest temat o którym chce wiedzieć. Więc jak masz Pisać że "może" to sie nie wcinaj, po prostu sobie daruj.....
BenQBoss A Długo na niej Śmigasz ? Bo nawet nie wiem jak to jest mieć mało sztywny trójkąt jeżdżę teraz na DM DS 3.0 i w niej niema mowy o jej braku
....
BenQBoss A Długo na niej Śmigasz ? Bo nawet nie wiem jak to jest mieć mało sztywny trójkąt jeżdżę teraz na DM DS 3.0 i w niej niema mowy o jej braku

-
- Kontakt:
Tak sie sklada ze tez jezdze na tej ramie
http://www.pinkbike.com/photo/1861094/
chcialem Ci tylko powiedziec ze zakladanie tego boostera i sztywnej os jest zbedne ... szkoda tych 200 g .
http://www.pinkbike.com/photo/1861094/
chcialem Ci tylko powiedziec ze zakladanie tego boostera i sztywnej os jest zbedne ... szkoda tych 200 g .