DH góra Żar w międzybrodziu
DH góra Żar w międzybrodziu
hej,pytam lokalnych bo wiem ze beda tam zawody DH ale sie zastanawiam czy ktos wogole probowal cos tam zjezdzac z tej gory?? moze sa tam jakies sciezki czy cos i mozna by juz tam zaczac jezdzic bo mozna by cos nowszego od szczyrku poprobowc.Ktoś wogóle probował z rowerem wbic do wagoniku?
Tak sobie mysle ze na bank cos musi byc do jezdzenia w tych lasach kolo nartostrady...
Tak sobie mysle ze na bank cos musi byc do jezdzenia w tych lasach kolo nartostrady...
Mieszkam w Międzybrodziu i terenów do jazdy jest sporo, na Żarze jest masa tras od szybkiego DH (stok, jedna wada w weekend dużo ludzi łazi po trasie), poprzez szybkie single tracki ( szlak czerwony- trzeba wiedzieć gdzie odbić żeby wrócić pod kolejkę, bo można wyjechać po drugiej stronie góry), jest kilka tras jak to nazywamy FR ( ścieżki, jazda po lesie, strome zjazdy czy koryta potoków - to ostatnie szczególnie dobre jak trochę deszczu spadnie :)) Jeśli nie przeszkadza komuś podjazd to można zrobić sobie pół godzinne XC po szczytach i z tzw. "pasma" (min góra Jaworzyna) schodzi kilka kolejnych dobrych i bardzo długich tras.
Mamy jeszcze jedną traskę nazywa się BDJ - wchodzi do lasu poniżej zbiornika, a wyjeżdża się trochę poniżej kolejki. Jest to traska z dużym potencjałem, techniczna, miejscami szybka w planach mamy budowę jakichś drabinek i chopek na niej, ale kiedy to się uda zrobić to trudno powiedzieć, bo mało czasu (BTW, jeśli jest ktoś z okolicy i ma dużo czasu i chęci może się z nami skontaktować, bo materiał na drabinki już dawno leży na trasie i gnije).
Jak ktoś chce przyjechać pojeździć to zapraszamy. Można napisać PW to podam nr telefonu i możemy się ustawić na jakieś jeżdżenie. Pozdro!
Mamy jeszcze jedną traskę nazywa się BDJ - wchodzi do lasu poniżej zbiornika, a wyjeżdża się trochę poniżej kolejki. Jest to traska z dużym potencjałem, techniczna, miejscami szybka w planach mamy budowę jakichś drabinek i chopek na niej, ale kiedy to się uda zrobić to trudno powiedzieć, bo mało czasu (BTW, jeśli jest ktoś z okolicy i ma dużo czasu i chęci może się z nami skontaktować, bo materiał na drabinki już dawno leży na trasie i gnije).
Jak ktoś chce przyjechać pojeździć to zapraszamy. Można napisać PW to podam nr telefonu i możemy się ustawić na jakieś jeżdżenie. Pozdro!
Z kolejką bez problemu, można jeździć z rowerami cena w weekend to 7pln czasem trzeba kupić bilet na rower w cenie 3 pln, czyli nie jest za tanio. Jest jeszcze opcja wjazdu samochodem na górę, mam zezwolenie nie ma problemu ze skombinowaniem jakiegoś dostawczaka i można wyjeżdżać dużo taniej. jedyna wada to to że ktoś zawsze musi zjechać tym autem na dół.
fridge coś takiego może być? : http://www.transitvanclub.co.uk/Ford-Tr ... ervan3.JPG :)