mad max 2 vs bellistic?

juraski
Kontakt:

mad max 2 vs bellistic?

Post autor: juraski »

Który kaska jest wg. was wygodniejszy, wytrzymalszy, wogóle lepszy :)
Wiem że obydwa kaski są b.dobre...
Cena jest chyba podobna...
Umieściłem w pogaduchach bo chciałbym znać wady i zalety kasków
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Uzywalem Bella, ale byl na mnie za maly i przesiadlem sie na MM2.

Bell jest:
- bardziej kompaktowy z zewnatrz - nie wyglada sie w nim, jak teletubis (ale w Giro tez nie, jednak jest wyraznie wiekszy)
- lzejszy - i to sporo (o ponad 300 g!)
- tanszy (choc ostatnio ceny troche poszly w gore)
- lepiej polakierowany - duzo mniej sie rysuje od Giro

Giro jest:
- ladniejszy! Po prostu ma swoj styl :) Bell przy nim jest jak zwykly banan ;)
- wygodniejszy - roznica nie jest potezna, ale Giro zaklada sie na leb z wieksza przyjemnoscia :)

Wiec jesli brac pod uwage wylacznie walory praktyczne, Bell jest lepszy. Ale to jak wybor miedzy VW Golfem dieslem, a Alfa Romeo 147 GTA.

Ale powyzsze i tak nie ma wiekszego znaczenia, jesli okaze sie, ze ktorys z nich Ci nie pasuje - OBOWIAZKOWO musisz zmierzyc obydwa, bo wbrew pozorom dopasowanie fullface'a nie jest prosta sprawa (pisze to z wlasnego doswiadczenia z kaskami, o ktorych mowa).
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

odwal sie od vw diesla ;)
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
Arti__RB
Kontakt:

Post autor: Arti__RB »

Ja mam Giro Mad Max 2 i polecam go :)
http://arti.pinkbike.com/album/old-photos/
juraski
Kontakt:

up
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

A nei chcesz krk sukuba? O wiele lepszy od obydwu wyzej wymienionych. Tzn w moim odczucia. Koelga ma bella i wogole mi nie podchodzi. Natomiast sukuba zalozylem i po 10 minutach zapomnialem, ze mam jakiegos full face na glowie. Przypomnialem sobie jak chcialem sie napic. Dobrze wentylowane wygodny ladny. Rozwaz takze ten wybor.
Ssij pento
juraski
Kontakt:

Sulring nie zastanawiałem sie nad nim, podobno tani i dobry masz jakiś link z fotami?Chyba tylko w kolorze zielonym występuje...
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

juraski wejdz sobie na strone krk. Kolega ma czarnego wiec chyba wystepuje tez w innych kolorach.
Ssij pento
Mosti
Kontakt:

Post autor: Mosti »

Mad Max 2 za swoich czasów był jednym z najlepszych kasków;]
_/ DIRT! \_

gg:5408418

http://www.pinkbike.com/photo/637522/
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

mam bellistica i jak dla mnie super kask. ale jak szukalem czegos dla siebie, to wlasnie strasznie chcialem miec sukuba, z tym ze nie bylo tak maloego rozmiaru ;/ a moze earthworks nuke? mozesz go sobie oblukac tez.

najwazniejsze jednak jest zeby kask elzal dobrze na glowie! koniecznie przymierz przed zakupem
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
gRegor
Kontakt:

Post autor: gRegor »

mam mad maxa 2 i jest zajebisty, co prawda niemam odniesienia do bella, bo bella tylko ne łeb zakładałem... Pare razy przywaliłem łbem w ziemie ( z kaskiem ) i w 100% zdał swoj egzamin... bierz giro nawet sie nie zastanawiaj... pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1368698/
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

juraski pisze:Sulring nie zastanawiałem sie nad nim, podobno tani i dobry masz jakiś link z fotami?Chyba tylko w kolorze zielonym występuje...
Jaki z Ciebie jest &*#^*%&$ aż brak mi słów..
piętnasty temat o kasku, pięćdziesiąty temat sam wiesz skąd i znowu prosisz o linki,linki... Co ty robisz przed tymi linkami ?? ( przystopuj bo oślepniesz..;P)
Czy tak trudno wejść sobie w www.google.pl albo www.dh-zone.com/forum/search.php ??
P.S> Ja mam czarnego KRK.
I z tego co pamiętam na pytania o kask nie raz Ci odpowiadałem więc nie chce mi się powtarzać.. I dobrze radze, kup wreszcie ten kask póki sobie krzywdy nie zrobisz przy połamaniu Suntoura..
juraski
Kontakt:

konex hahah nie buj się chłopcze xcra już nie mam ;] jest coś innego a kask kupie...
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

konex pisze: piętnasty temat o kasku, pięćdziesiąty temat sam wiesz skąd i znowu prosisz o linki,linki...
tak już urok juraskiego;]

Teraz pewnie ma duro triple, bo pyta z dziesieć razy gdzie kupić (i dziesieć razy sie dowiedział ,zę to gówno, ale chyba tak banalne argumenty do nie go nie trafiają)

Wiesz Juraski ja mam fajny kask: Limar Nutcase, jest mocny wygodny itp. ale dla Ciebie sie nie nada bo jest zielony :P hehe
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

SeraaX pisze:Wiesz Juraski ja mam fajny kask: Limar Nutcase, jest mocny wygodny itp. ale dla Ciebie sie nie nada bo jest zielony :P hehe
Mimo wszystko może daj mu link, zdjęcia, opis, strone www, mail, namiary producenta, dystrybutora, obwód, szerokość, grubość, barwe koloru, prześlij próbke lakieru...i może dzieki temu założy tylko 5 tematów z pytaniem i prośbą o zdjęcia a nie 15 jak o inne rzeczy typu duro triple czy full comp, na szczescie full comp-a chyba wybiliśmy mu z głowy..
boże... co za gość
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

mam bell'a i jest dla mnie zajebisty, nie ma co narzekac. Mad maxa na glowie nie mialem, tylko widzialem troche ludzi w nim widzialem i wyglada fajnie. Co do sukuba to hmm... nie kupilbym go dla siebie :P
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
ODPOWIEDZ