mad max 2 vs bellistic?
mad max 2 vs bellistic?
Który kaska jest wg. was wygodniejszy, wytrzymalszy, wogóle lepszy :)
Wiem że obydwa kaski są b.dobre...
Cena jest chyba podobna...
Umieściłem w pogaduchach bo chciałbym znać wady i zalety kasków
Wiem że obydwa kaski są b.dobre...
Cena jest chyba podobna...
Umieściłem w pogaduchach bo chciałbym znać wady i zalety kasków
Uzywalem Bella, ale byl na mnie za maly i przesiadlem sie na MM2.
Bell jest:
- bardziej kompaktowy z zewnatrz - nie wyglada sie w nim, jak teletubis (ale w Giro tez nie, jednak jest wyraznie wiekszy)
- lzejszy - i to sporo (o ponad 300 g!)
- tanszy (choc ostatnio ceny troche poszly w gore)
- lepiej polakierowany - duzo mniej sie rysuje od Giro
Giro jest:
- ladniejszy! Po prostu ma swoj styl :) Bell przy nim jest jak zwykly banan ;)
- wygodniejszy - roznica nie jest potezna, ale Giro zaklada sie na leb z wieksza przyjemnoscia :)
Wiec jesli brac pod uwage wylacznie walory praktyczne, Bell jest lepszy. Ale to jak wybor miedzy VW Golfem dieslem, a Alfa Romeo 147 GTA.
Ale powyzsze i tak nie ma wiekszego znaczenia, jesli okaze sie, ze ktorys z nich Ci nie pasuje - OBOWIAZKOWO musisz zmierzyc obydwa, bo wbrew pozorom dopasowanie fullface'a nie jest prosta sprawa (pisze to z wlasnego doswiadczenia z kaskami, o ktorych mowa).
Bell jest:
- bardziej kompaktowy z zewnatrz - nie wyglada sie w nim, jak teletubis (ale w Giro tez nie, jednak jest wyraznie wiekszy)
- lzejszy - i to sporo (o ponad 300 g!)
- tanszy (choc ostatnio ceny troche poszly w gore)
- lepiej polakierowany - duzo mniej sie rysuje od Giro
Giro jest:
- ladniejszy! Po prostu ma swoj styl :) Bell przy nim jest jak zwykly banan ;)
- wygodniejszy - roznica nie jest potezna, ale Giro zaklada sie na leb z wieksza przyjemnoscia :)
Wiec jesli brac pod uwage wylacznie walory praktyczne, Bell jest lepszy. Ale to jak wybor miedzy VW Golfem dieslem, a Alfa Romeo 147 GTA.
Ale powyzsze i tak nie ma wiekszego znaczenia, jesli okaze sie, ze ktorys z nich Ci nie pasuje - OBOWIAZKOWO musisz zmierzyc obydwa, bo wbrew pozorom dopasowanie fullface'a nie jest prosta sprawa (pisze to z wlasnego doswiadczenia z kaskami, o ktorych mowa).
A nei chcesz krk sukuba? O wiele lepszy od obydwu wyzej wymienionych. Tzn w moim odczucia. Koelga ma bella i wogole mi nie podchodzi. Natomiast sukuba zalozylem i po 10 minutach zapomnialem, ze mam jakiegos full face na glowie. Przypomnialem sobie jak chcialem sie napic. Dobrze wentylowane wygodny ladny. Rozwaz takze ten wybor.
Ssij pento
mam bellistica i jak dla mnie super kask. ale jak szukalem czegos dla siebie, to wlasnie strasznie chcialem miec sukuba, z tym ze nie bylo tak maloego rozmiaru ;/ a moze earthworks nuke? mozesz go sobie oblukac tez.
najwazniejsze jednak jest zeby kask elzal dobrze na glowie! koniecznie przymierz przed zakupem
najwazniejsze jednak jest zeby kask elzal dobrze na glowie! koniecznie przymierz przed zakupem
http://tnij.org/dcpitbull
fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Jaki z Ciebie jest &*#^*%&$ aż brak mi słów..juraski pisze:Sulring nie zastanawiałem sie nad nim, podobno tani i dobry masz jakiś link z fotami?Chyba tylko w kolorze zielonym występuje...
piętnasty temat o kasku, pięćdziesiąty temat sam wiesz skąd i znowu prosisz o linki,linki... Co ty robisz przed tymi linkami ?? ( przystopuj bo oślepniesz..;P)
Czy tak trudno wejść sobie w www.google.pl albo www.dh-zone.com/forum/search.php ??
P.S> Ja mam czarnego KRK.
I z tego co pamiętam na pytania o kask nie raz Ci odpowiadałem więc nie chce mi się powtarzać.. I dobrze radze, kup wreszcie ten kask póki sobie krzywdy nie zrobisz przy połamaniu Suntoura..
tak już urok juraskiego;]konex pisze: piętnasty temat o kasku, pięćdziesiąty temat sam wiesz skąd i znowu prosisz o linki,linki...
Teraz pewnie ma duro triple, bo pyta z dziesieć razy gdzie kupić (i dziesieć razy sie dowiedział ,zę to gówno, ale chyba tak banalne argumenty do nie go nie trafiają)
Wiesz Juraski ja mam fajny kask: Limar Nutcase, jest mocny wygodny itp. ale dla Ciebie sie nie nada bo jest zielony :P hehe
Mimo wszystko może daj mu link, zdjęcia, opis, strone www, mail, namiary producenta, dystrybutora, obwód, szerokość, grubość, barwe koloru, prześlij próbke lakieru...i może dzieki temu założy tylko 5 tematów z pytaniem i prośbą o zdjęcia a nie 15 jak o inne rzeczy typu duro triple czy full comp, na szczescie full comp-a chyba wybiliśmy mu z głowy..SeraaX pisze:Wiesz Juraski ja mam fajny kask: Limar Nutcase, jest mocny wygodny itp. ale dla Ciebie sie nie nada bo jest zielony :P hehe
boże... co za gość