co sie dzieje gdy peknie ci lancuch...<sram pc-69>
co sie dzieje gdy peknie ci lancuch...<sram pc-69>
do dziś mialem lancuch sram pc-69, bardzo paskudny i dupiaty lancuch.
napedzalem sie dzis na schody, krece krece no i nagle leze pomiedzy swoim rowerem a swoim rowerem w pozycji przypominajacej wygietego na maxa mistrza yogi...
qmpel wygrzebal mnie spomiedzy roweru i niespodzianka.
efektem wyglebienia na prostej asfaltowej drozce sa:
- wygieta kiera(amoeba)
- bardzo pakudnie obity JA
- całkowicie, nieuleczalnie złamana podkowa w moim starym duro. złamał to juz ktoś?
masakra od takiej gleby zlamac podkowe...
btw: ten lacuch peknal mi juz drugi raz i to wcale nie na spince...
napedzalem sie dzis na schody, krece krece no i nagle leze pomiedzy swoim rowerem a swoim rowerem w pozycji przypominajacej wygietego na maxa mistrza yogi...
qmpel wygrzebal mnie spomiedzy roweru i niespodzianka.
efektem wyglebienia na prostej asfaltowej drozce sa:
- wygieta kiera(amoeba)
- bardzo pakudnie obity JA
- całkowicie, nieuleczalnie złamana podkowa w moim starym duro. złamał to juz ktoś?
masakra od takiej gleby zlamac podkowe...
btw: ten lacuch peknal mi juz drugi raz i to wcale nie na spince...
sram robi najlepsze łancuchy jak dla mnie
ale czasem zdarzają się problemy
mi raz pekł łancuch na ladowaniu wielkiej hopy typu slope style miaa z 6 metrów
efekt był bolesny jak *** krew siniaki, obicia,
a i ja zawsze ze sobą mam skuwacz do łancucha Topeak Alien
no i czesto smarujcie i sprawdzajcie rozciagniecie łancucha
ale czasem zdarzają się problemy
mi raz pekł łancuch na ladowaniu wielkiej hopy typu slope style miaa z 6 metrów
efekt był bolesny jak *** krew siniaki, obicia,
a i ja zawsze ze sobą mam skuwacz do łancucha Topeak Alien
no i czesto smarujcie i sprawdzajcie rozciagniecie łancucha
A tam
-
- Kontakt:
Cóż by Ci tu żec... hmmm... A może po prostu 3ba by było czasem zadbać o sprzęt i wymienić łańcuch tak co 2 sezony... <- myślę że pozbył byś się wtedy uciążliwego pękania starego :P:P:P
Poza tym od gleby podkowa sie złamała ???? Geee ... to z której strony ty przyjebałeś tym rowerem jak glebiłeś ?? ( może twój qmpel widział jak leciał rower ? )
Poza tym od gleby podkowa sie złamała ???? Geee ... to z której strony ty przyjebałeś tym rowerem jak glebiłeś ?? ( może twój qmpel widział jak leciał rower ? )
Whoever Doesn't Ride for Love Or Fun Of It - Shouldn't
Ja wymieniam jak zaczyna pękać:P Czyli teraz...
Nie dbam o to, bo na tył to zawsze załatwie sobie jakąś koroneczkę 16T, a na przód blat 32 to też nie problem dorwać. Poza tym łańcuch jest tak napięty, że nic nie przeskakuje i działa więc się nie martwie:]
Ogólnie to częściej korby i suporty wymieniam niż łańcuch....
Nie dbam o to, bo na tył to zawsze załatwie sobie jakąś koroneczkę 16T, a na przód blat 32 to też nie problem dorwać. Poza tym łańcuch jest tak napięty, że nic nie przeskakuje i działa więc się nie martwie:]
Ogólnie to częściej korby i suporty wymieniam niż łańcuch....
-
- Kontakt:
@Badyl skad wniosek ze ten lancuch ma wiecej niz 2 sezony???
jesli chcesz wiedziec to ma nieco ponad rok w tym samego smigania bylo z 8 miesiecy. pierwszy raz peknal 2 tygodnie po kupieniu a drugi raz wczoraj. pozatym sam sobie musze ciezka praca zarobic na sprzet wiec o niego zbam!
btw. nikt jeszcze nie odpowiedzial na drugie pytanie czyli czy ktos juz duro zlamal?
jak to wyglada? ano tak:
http://img233.exs.cx/img233/8243/abu6mc.jpg
jesli chcesz wiedziec to ma nieco ponad rok w tym samego smigania bylo z 8 miesiecy. pierwszy raz peknal 2 tygodnie po kupieniu a drugi raz wczoraj. pozatym sam sobie musze ciezka praca zarobic na sprzet wiec o niego zbam!
btw. nikt jeszcze nie odpowiedzial na drugie pytanie czyli czy ktos juz duro zlamal?
jak to wyglada? ano tak:
http://img233.exs.cx/img233/8243/abu6mc.jpg