kask to nie sprzet no nie? :)
kask to nie sprzet no nie? :)
wrzucam to tu, bo nie wiem gdzie. Cena podobna, a jak z jakoscia? http://www.xwear.pl/oferta/bell_moto6.php za 380 czy http://mkbike.com.pl/index.php?id=osprzet&g=kaski&o=373 za 350 ???
Nie wiem gdzie tu jest problem - wahasz się czy kupić dobrego sprawdzonego 661, czy najniższy model kasku MX, który nie dość że jest o ponad połowę cięższy to jeszcze głowa Ci się zagotuje po 5 minutach. Jak dla mnie to wybór jest banalnie łatwy. :))))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
-
- Kontakt:
a ja jesli mam byc szczery to uwazam ze do lepszego kasku lepiej dozbierac. w koncu kask musi starczyc ci na dlugo i dobrze chronic wiec lepiej troche w niego zainwetstowac no nie?
moze dozbieraj i kup ten wyzszy model 661? albo uveka dh? samw nim jezdze i polecam -mimo ze juz jest cieplo leb sie nie poci (jak sie jedezie a nie stoi w miejscu :P) i chroni calkiem ok - kumple robili mi test wytrzymalosci i przypierdolil mi jeden w leb i to tak ostro i nic :P to znaczy z kaskiem gorzej z jego lapa :D
jezdzilem w kasku 661 (tym nizszym) jezdzilem w jednym motocrossowym... kosmiczna roznica. moto crossowy to wogole porazka - ciezkie gowno, zero wentylacji i w zime nawet leb sie poci :| owszem wieksze to bardziej wytrzymale, ale na dropach leb ci urwie
pomysl nad uvekiem i 661 bravo... ale o tym drugim malo wiem wiec sie wypowiadac nie bede :P
moze dozbieraj i kup ten wyzszy model 661? albo uveka dh? samw nim jezdze i polecam -mimo ze juz jest cieplo leb sie nie poci (jak sie jedezie a nie stoi w miejscu :P) i chroni calkiem ok - kumple robili mi test wytrzymalosci i przypierdolil mi jeden w leb i to tak ostro i nic :P to znaczy z kaskiem gorzej z jego lapa :D
jezdzilem w kasku 661 (tym nizszym) jezdzilem w jednym motocrossowym... kosmiczna roznica. moto crossowy to wogole porazka - ciezkie gowno, zero wentylacji i w zime nawet leb sie poci :| owszem wieksze to bardziej wytrzymale, ale na dropach leb ci urwie
pomysl nad uvekiem i 661 bravo... ale o tym drugim malo wiem wiec sie wypowiadac nie bede :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
kascioch
bierz sprawdzone
W kasku nie chodzi o to żeby był jak najmocniejszy, tylko o to żeby pochłonął jak najwięcej energii uderzenia. Kask jest jednorazowy. Uderzysz, łyka energię, głowka cała- kask pęknięty. Tak to działa. Gdyby kaski były jakieś tam nie wiem ze stali i betonu to kask po uderzniu byyłby cały, a główka pęknięta :)
hmmm jak ja dojezdzam na hope nowa i staram sie cos zrobic i mam glebe jedna za druga bo np staram sie uformowac odpowiednio wybicie itp... to co mam miec 20 kaskow ze soba? to troche mija sie z celem
po pierwsze ma chronic, po drugie byc lekki ale po trzecie wytrzymaly! dajmy na to ze spadniesz uderzysz lbem na zboczu w glaz a potem jeszcze w dol sie stoczysz z peknietym kaskiem na glowie... nie bylo by milo chyba...
po pierwsze ma chronic, po drugie byc lekki ale po trzecie wytrzymaly! dajmy na to ze spadniesz uderzysz lbem na zboczu w glaz a potem jeszcze w dol sie stoczysz z peknietym kaskiem na glowie... nie bylo by milo chyba...
www.bikeaction.pl
kask
Co do kasków to nie wiem jak dla mnie to w obu bym sie ugotował.
Piszę, bo się chłopaki czepacie morbita jakbyście nie wiedzieli o co mu chodzi. A to co mówi jest logiczne, po prostu przy PEWNEJ sile uderzenia kask nie powinien przekazywac jej na głowe i samemu pozostawać całym, tylko ją pochłonąc i nie udawajcie, ze tego nie kumacie!!
Piszę, bo się chłopaki czepacie morbita jakbyście nie wiedzieli o co mu chodzi. A to co mówi jest logiczne, po prostu przy PEWNEJ sile uderzenia kask nie powinien przekazywac jej na głowe i samemu pozostawać całym, tylko ją pochłonąc i nie udawajcie, ze tego nie kumacie!!
"Hey ho lets go!"
-
- Kontakt:
661 jest spoko, dobrze lezy na glowie, nie jest drogi, calkiem fajnie wyglada, no kurde czego chciec wiecej...
ja tam nie mam zamiaru wiecznie miec go na bani, zaloze tylko czasami na jakiegos dropa czy chope i czasem na zjazd i styx...
ma tylko oslonic mi banke ;]
ja tam nie mam zamiaru wiecznie miec go na bani, zaloze tylko czasami na jakiegos dropa czy chope i czasem na zjazd i styx...
ma tylko oslonic mi banke ;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com