Sprzedana rama... Kupujący nie chce zapłacić...

BiałyMadball
Kontakt:

Sprzedana rama... Kupujący nie chce zapłacić...

Post autor: BiałyMadball »

Pierwszy raz ktoś mi walnął wała na allegro :x Wszystko było ok. Zanim zalicytował to spytał się czy może pieniądze wpłacić w poźniejszym terminie. Zgodziłem się, bo wydawał się naprawdę wporządku. Po tygodniu pisze, że nie bierze ramy bo zgubił portfel. OK rozumiem... Napisałem mu, że poczekam do końca miesiąca. Również się zgodził. Po krótkim czasie pisze, że ma pieniądze i wpłaci mi na konto na drugi dzień... OK super. Pieniędzy nie wpłacał, więc dzwoniłem do niego i pisałem... nie odbierał, ani nie odpisywał... Po tygodniu mi pisze sms-a, że nie bierze bo połamie ją w 3-4 miesiące (sic!). Miał niezły ubaw ze mnie, bo jak pisałem do niego to udawał, że mnie nie zna. Postraszyłem go trochę i dał mi negatywa na którego nie zasłużyłem... Pytanie. Co robić w tej sytuacji ? Może ktoś z was go zna ?

Edit 04.02.2010
Sprawa rozwiązana :)
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

starrry bez jaj tak odrazu dane itd ... troche lipa!!!
BiałyMadball
Kontakt:

starrry bez jaj tak odrazu dane itd ... troche lipa!!!
przeczytałem przed chwilą inny temat... ktoś pisał by tego nie robić...
edytowałem. Przepraszam
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

gwoli ścisłości to ramka była wystawiona z mojego konta bo biały był zawieszony na allegro za płatności... I to ja zarobiłem negatywa :/ Skurwysyna gnoja by za jaja powiesił !!
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Zgłoś to do allegro
agressor
Kontakt:

do allegro zgłoszone ale myślę że to niewiele da. Gówniarz zwodził przez ponad miesiąc a dzisiaj jak wysłałem wniosek o zwrot prowizji to odrzucił go a po kilku minutach dał negatywa. Sam bardzo szanuje własność innych i nigdy nie miałem z nikim problemu na allegro. Ludzie z allegro, chyba nie mogą unieważnić komentarza. Przydałoby się skontaktować z jego rodzicami może to by coś dało.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

agressor pisze:Ludzie z allegro, chyba nie mogą unieważnić komentarza
Kilka razy już widziałem przekreślonego negatywa i jakaś wzmianka tam była, ale już nie pamiętam.
agressor
Kontakt:

Vin_OSW
No tak ale wniosek o unieważnienie negatywa składa ten kto negatywa wystawił. możliwe, że pracownicy allegro również mogą ale ja nic o tym nie wiem.
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

dlatego jak widzisz konto na allegro bez komentarzy i do tego junior to po co sprzedajesz??? wiadomo ze nic dobrego z tego nie wyniknie!!! czarna lista i tyle.
co do komentarza piszesz do allegro o uniewaznienie, mowisz jak bylo itd, moga poprosic o maile. jest jedno ale: on tez musi sie zgodzic na uniewaznienie negatywa. pozatym jak go uniewaznia to itak bedzie widnial w Twoich komentach, tyle ze przekreslony i bedzie adnotacja: sprzedajacy i kupujacy zgodzili sie na uniewaznienie komentarza, czy jakos tak
http://mrshaper.pinkbike.com/
agressor
Kontakt:

konewka
Wiesz ciężko uniknąć kliknięcia ''kup teraz" przez takiego kogoś :/
sznib
Kontakt:

Post autor: sznib »

Z komentarzem lipa, bo system komentarzy jest bez sensu. Allegro pisze że nie odpowiada za treść komentarzy i za komentarze "odwetowe", więc wielu ludzi boi się dac komuś zasłuzonego negatywa, bo się boi odwetowego.
Dał nega, też mu dajcie, ale bez bluzgów, tylko z rzeczowym wyjaśnieniem sytuacji.
Kiedyś kupiłem dźwiękówkę do kompa, przyszła uszkodzona, sprzedający mi wpierał że jest dobra i że nie potrafię jej zainstalować. Napisałem do Allegro, doopa, kazali "się dogadać". Kiedy zrozumiałem że nic z tego nie będzie i nie odzyskam pieniążków dałem oszustowi nega, i co? Dał odwetowego. Nie dość że wywaliłem kwita w błoto, zjadłem sporo nerwów i jeszcze nega zarobiłem. System komentarzy na Allegro SUX!!!
agressor
Kontakt:

sznib
no tak ja specjalnie wstrzymywałem się od komentarza aby nie dostać odwetowego.
Przez ponad miesiąc szliśmy mu na rękę bo zdarzają się przypadki, że ktoś faktycznie może mieć przejściowe problemy z gotówką a chcieliśmy aby wszyscy byli zadowoleni.
Teraz zostaje chyba tylko wystawić negatywa matołowi.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

jak przejrzysz jego znajomych na chybil trafil to wiekszosc ma 13-14lat,co pozwala mniemac ze on tez.Zdaje sie ze konto junior moga miec osoby w wieku 16lat,prawda?
jesli tak to napisz do allegro,zablokuja mu konto,a potem mozesz sprobowac gniesc ich o usuniecie komentarza...albo zrob inaczej,wystaw mu nega,wnies o uniewaznie,a dopiero potem zglos do allegro wiek.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
agressor
Kontakt:

piotrexjuniora mogą mieć od 13+ lat. też już o tym myślałem ;)
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

ja jak mam cos kupic to sprawdzam komenty jak ktos ma jednego to sprawdzam komenty u drugiej strony jak druga strona ma brak albo wiecej negow to wiadomo ze ktos trafil na wala
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Ja nie wiem skąd po tylu podobnych wątkach na tym forum biorą się ludzie, którzy "na piękne oczy" dają sprzęt ludziom, których w ogóle nie znają. "Gość wydawał się OK..." No litości!!! Oszuści to nie są debile, to są ludzie bez moralnych zasad, ale bardzo sprytni i inteligentni, doskonale wiedzą jak grać spoko-ludzi, jak nie budzić najmniejszych podejrzeń. Kto nie stosuje zasady ograniczonego zaufania sam się prosi o kłopoty. Jedyne czym możesz się pocieszyć to, że do rekordu Ci daleko, ktoś kiedyś sprezentował jednemu cwaniaczkowi całego Speca Demo i nawet miał jakieś tam podstawy, żeby myśleć, że cwaniaczek jest spoko (jak dla mnie i tak słabe, ale na pewno jakieś tam były), bo wcześniej zrobił już z nim deal i mimo lekkiej ściemy nie został przekręcony. Nigdy nie można wierzyć bezgranicznie osobom, których się nie zna...
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

B.Z. a teraz przejrzyj watek jeszcze raz i napisz gdzie jest napisane,ze Sprzedajcy wydal Kupujacemu sprzet ;].
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
BiałyMadball
Kontakt:

B.Z. pisze:
Ja nie wiem skąd po tylu podobnych wątkach na tym forum biorą się ludzie, którzy "na piękne oczy" dają sprzęt ludziom, których w ogóle nie znają. "Gość wydawał się OK..." No litości!!!
Czytaj dokładnie cały temat. Nie wysłałem mu ramy tylko czekałem na przelew. Ta rama nie była wiele warta, więc mogłem sobie pozwolić by kupiła to osoba, która zaczęła swoją przygodę z allegro. Przed kupnem rozmawiałem z nią i dokładnie określiła kiedy zapłaci za ramę, więc wszystko wydawało się ok. Ale to że później zaczęła postępować nieodpowiedzialnie nie było z mojej winy. Osobiście nigdy nie sprzedałbym takiej osobie jakiegoś fulla za 2000 zł, bo jest zbyt duże ryzyko i zbyt duże pieniądze, ale w tym przypadku rama nie była zbyt wartościowa.
Monx
Kontakt:

Post autor: Monx »

Nie chcę się tutaj jakoś bardzo oferować, ale że jestem z Wrocławia i wiosen liczę sobie niewiele ( acz bez wątpienia więcej niż ten człowieczek ) to może jakoś do kolesia dotrę. PM z namiarami większymi.
ODPOWIEDZ