mam takei pytanko czy ten ss bd pasował do novateka głownei chodzi o to zeby nei był wkrecany http://www.romed.pl/zebatka-romed-piast ... l?cPath=40 jak nei to jak ktos moze to niech mi poda link z jakims ss 14 najlepiej zeby pasował.i jak zalozyc puznij tego ss bo nigdy nie miałem wiec sie nie orjetuje?? czy to jest tylko zebatka do kasety na tym linku?najlepsz byłby taki zeby szybciej sie jechało a wolniej rozpedzało..
Nie chodzi mi o to. Możesz teraz kupić adapter ss na zwykła kasetę. Bo z tego co pamiętam to ty wybrałeś Novateca na kaste 9biegową a wiedziałeś że będziesz jeździć na ss to nie mogłeś brać odrazu wersji jednobiegowej?
aa no niby moglem ale nei wiedziałem jeszce ze bd brał wolnobieg i z reszta nei wiedziałem czy te piasty ktore mogłem wybrac da sie takei kupic itp a wiesz gdzie moge dostac ten ss?i najlepiej ten adapter??
aha i pasuje na kazda piaste na kasete ten reduktor?i tzreba cos jeszce czy tylko ten reduktor i wszystko?jak mzoesz to wysli mi jakis link z single speedem
w sumie możesz brać reduktor ale to wydatek przeszło 40 zeta. Idź do rowerowego i poproś o 2 niekompletne kasety zapłacisz 10 zeta albo za darmo dostaniesz. Rozwal je aby każdy blat był osobno. Poźniej tylko nakładasz na piaste zębatke którą chesz. Jest to tanie i wygodne jeśli ktoś dużo eksperymentuje z ss
kuba18w sumei dobry pomysł tylko zewatpie zebym gdzies dostał takei kasety bo u mnei nei ma takiego typowego sklepu rowerowego a zreszta waptie zeby ktos cos dał za darmo..:]moze kupie tania kasete i po prostu bd jezdzil bez automatu i skruce łancuch i bd miał tak jak ss tylko bd kaseta duo mneij wydatku albo skrece stara kasete i zrobei tak jak mwoiłes.aHA froger to to w tym reduktorze odrazu masz ss e to mzoe wezme bo tak to i tak miałem kupywac kasete za ktora bym zapłacił koło 50zł tylko zastanawiam sie czy kupic kasete i zrobic tak jak wczesniej pisałem i tak to jak by mi sie odwidzialo mogłbym miec znowu [rzezutki a przeciez bd wszytko chodziło na tej kasecie tak jak na ss??
aha to troche kiepsko. Ja dostałem dwie kasety za darmo troche sie nawet zdziwiłem. A twój pomysł aby jeździć na kasecie jest też ok zawsze będziesz mógł wrócić do przerzutki. pozdro
A NIE WIEM BO JZU Z TYMI HAKAMI MI SIE ********* NIE TAKEI JAK W SA W DESTROYERZE A WIEM ZE MOJ KUMPEL MA DESTROYERA I MU CIAGLE SIE KOłO PRZESOWA TO JA MAM TE INNE HAKI
czyli moim zdaniem masz pionowe haki czyli takie jak w większości ram. No możesz śmigać bez tego napinacza ale łańcuch będzie spadywał. Czyli masz to tego ss kolejny wydatek około 50 zeta tak mi sie wydaje
destroyer jump no z tego co mi sei wydaje to sa pionowe haki dlaczego bd spadał łancuch jak bd naciagniety a koło nie bd mi sie przesowało??i nei bd chyba kup[ywał reduktora tylko bd smigał na kasecie zamiast ss.moze tak byc?wtedy nei bd musiał wydac tyle kasy i wrazie czego bd mogł wrocic na przezutki
tam sa poziome haki i nie musisz miec napinacza bo odciagniesz sobie koło tak zeby łańcuch bym naciagniety. Tylko wtedy przydala by sie piasta skrecana na nakretki.