Norco team dh 2007
Norco team dh 2007
witam. potrzebuję opinii użytkowników tej ramy. jak z wytrzymałością, pracą itp.
z góry dziękuje za odpowiedzi.
z góry dziękuje za odpowiedzi.
heloł!
Tak jak napisał Bombell mam od niedawna Team'a DH co prawda rocznik 2008 ale to akurat nie ma znaczenia, malowanie inne, reszta tak samo. Niestety na razie niewiele powiem bo składałem rumaka na jesień i w góry nie zdążyłem pojechać.
Jedno co mogę powiedzieć to ogromna różnica w porównaniu do BigHit'ów na których jeździłem poprzednio. Norko wydaję się dużo lżejsze (bo jest, cały bike 4 kg mniej niż BH), na pewno zwinniejsze w zakrętach(rozmar S) i jeżdżąc po okolicznych pagórkach odnoszę wrażenie, że dosiadam jakieś lekkie enduro. Geo też zupełnie inne ale zawias pracuje podobnie do BH (FSR)
Ogólne wrażenia na +, ale cała prawda wyjdzie w górach. Na pewno jest to rama wymagająca lepszej techniki niż pancerne BigHit'y.
Tak jak napisał Bombell mam od niedawna Team'a DH co prawda rocznik 2008 ale to akurat nie ma znaczenia, malowanie inne, reszta tak samo. Niestety na razie niewiele powiem bo składałem rumaka na jesień i w góry nie zdążyłem pojechać.
Jedno co mogę powiedzieć to ogromna różnica w porównaniu do BigHit'ów na których jeździłem poprzednio. Norko wydaję się dużo lżejsze (bo jest, cały bike 4 kg mniej niż BH), na pewno zwinniejsze w zakrętach(rozmar S) i jeżdżąc po okolicznych pagórkach odnoszę wrażenie, że dosiadam jakieś lekkie enduro. Geo też zupełnie inne ale zawias pracuje podobnie do BH (FSR)
Ogólne wrażenia na +, ale cała prawda wyjdzie w górach. Na pewno jest to rama wymagająca lepszej techniki niż pancerne BigHit'y.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jeździłem sezon z hakiem na norco 07 a line park edition które się praktycznie niczym nie różni od team dh ważę 80 kg , na bandach przy dużej prędkości przy mocniejszym dokręceniu ... korbami czasem miałem uczucie lekko wyginającego się wahacza, ale żeby to poczuć musiałem się nieźle przyłożyć. Waga norco nie jest zbyt zadowalająca ale rzadko się spotyka zniszczone ramy tej firmy. Rama przez cały rok nie nałapała luzów jest tam też kilka dobrych regulacji zmiana kąta główki i skoku ... ogólnie przesiadłem się wcześniej z big hita właśnie na to norco i o niebo lepiej się śmigało ... kąty są przemyślane i wiadomo do czego służy ramka ...
-
- Kontakt:
SztywniakChyba nie. Przecież to nie jest im na rękę. I co rozumiesz przez: daje gwarancję. Jeżeli kupujesz ramę z kartą gwarancyjną to gwarę masz u dystrybutora u którego zakupiłeś ramę i u samego Norco. Jeżeli kupujesz ramę bez karty to chyba odp jest jasna. Dla pewności - gwara jest ważna tylko u pierwszego właściciela.[/b]