KORBA BMX

pzk
Kontakt:

KORBA BMX

Post autor: pzk »

witam,
mam korbe z bmx 3pc na osi kwadrat i chcialbym ja wsadzic do ramy pointa jakie musze dokonac przerobki zeby to wszystko działało ( przezucilem sie z bmx na dual i jestem w tym zielony wiec prosze o wyrozumiałosc)
pzk
Kontakt:

co nikt nie potrafi mi pomoc
mlody_dh
Kontakt:

Post autor: mlody_dh »

kup suport;P
Kupie połamane bombery, części do nich, pisać na gg...
SuchY
Kontakt:

Post autor: SuchY »

a żeś mu młody doradził

po pierwsze jak masz korbe pod kule to musisz przetoczyć oś pod maszyny
wziąćś stare miski od suportów mtb i je przetoczyć pod odpowiednie łożyska kture wejdą do środka i na oś suportu będą ci potrzebne ze 4 łożyska i przydała by sie taka rurka zakładana na oś ona zabezpiecza przed wpadnięciem łożysk do środka musi mieć odpowiednią długość żeby nie latała w środku i żeby miski nie były zabardzo wysunięte znajdź sobie jakikegoś dobrego ślusaża
Xprot

Post autor: Xprot »

wiesz ze ci mlody dobrze mowi "mam korbe z bmx 3pc na osi kwadrat " no to po **** ten temat jka ta korba ma kwadrat? co to za korba? jakie ma wciecie na oske bo jak to kwadrat to mi ja sprzedaj......
pzk
Kontakt:

sorry troche pomieszalem ta korba nie jest na kwadrat tylko na szescian i musze przerobic te miski i oske tylko powiedzcie mi ile to bedzie wszystko kosztowalo to co musze kupic i przerobic mam rame point i korbe z oska miskami lozyskami z BMX
SuchY
Kontakt:

Post autor: SuchY »

SZNURNS@HOTMAIL.COM pisz do tego gościa on ci wszystko powie ale z tego co kiedyś pisał to przerabianie nie jest takie tanie bo takie małe łożyska są cholernie drogie
[t][o][m]
Kontakt:

Post autor: [t][o][m] »

Przerobienie tego wcale nie jest tak trudne (sam przerabialem Felty pod kulki do suportu mtb na mszynkach, mam nawet jeszcze jeden komplet specjalnych cienkosciennych misek).Duzo zalezy od srednicy oski. Sprawa wyglada nastepujaco - jezeli oska jest pod kulk to pierwsze co musisz zrobic to stoczyc ja na gladko pod 20mm (taki jest rozmiar wewnetrzny jedynych pasujacych lozyska maszynowych 20x32x7), a jezeli oska juz jest pod takie lozyska to pol drogi z glowy. Gdy masz mozliwosc spreparowania oski pod te 20mm musisz pomyslec o miskach, ktore wkrecisz w beczke suportu mtb, a w ktore wejda lozyska maszynowe (najlepiej 4, po 2 na strone, bo te lozyska sa naprawde malutkie - tylko 7mm szerokosci). Najlepiej toczyc miski doktorych lozyska beda wsadzane od zewnatrz i zatrzymaja sie na zrobionej w misce fazce. Przy miskach moze byc problem z dobrym zrobieniem gwintu - potrzebna precyzyjna tokarka. Potem tylko kupujesz lozsyka (dobre to wydatek rzedu 40zl/szt, a najtansze polskie jakie znalazlem 14zl/szt), skladasz to wszystko do kupy i jezdzisz (zapewniam ze dziala)
Bartuch
Kontakt:

Post autor: Bartuch »

nie lepiej kupic suport na maszynkach i plastikowych miskach za 25 zł ?
ma cienkie miski i 2 maszynki, pozostaje odpowiednio spreparowac oske, tak, zeby pasowala zamiast oryginalnej. taka sugestia mi sie tylko nasunela, bo nigdy tego nie robilem. w suporcie tym lozyska maja wymiary 17/30 mm (odpowiednio wew/zew).
[t][o][m]
Kontakt:

Jak stoczysz oske pod 17mm to gow*o z niej zostanie! Chodzi o to zeby byla jak najgrubsza.
pzk
Kontakt:

a jak stoczysz oske na 17mm to przejda lozyska przez mocowanie ramion szescian
pzk
Kontakt:

a jak bym robil to sposobem [t][o][m]`a to gdzie moge kupic takie cienkie miski??? i te lozyska
[t][o][m]
Kontakt:

Lozyska w sklepie z lozyskami, wymiar 20x32x7, tylko najpierw sprawdz czy da sie stoczyc oske pod 20mm i czy lozyska przejda przez ten szscian.

A co do misek to musisz je zrobic sam. Mam jeden komplet nieuzywany ale nie chce sie z nimi rozstawac bo wlozylem w nie troche trudu. Polecam robic z walka stali nierdzewnej.
Xprot

jak co to w takim razie mozesz sobie miski tez dorobic (stare nakretki przetoczyc)

albo kurwa wal do mnie ja tak mam zrobione...... powiem ci co i jak

xprot@mail.com
pzk
Kontakt:

bardzo bym prosil gdybys mial mozliwosc zrobienia zdjecia tych misek to przecilij mi je na adres knapikpr@interia.pl
pzk
Kontakt:

wiec tak lożysko 20mm przejdzie przez ten szescian jak stocze oske pod 20m to stocze tez ten gwint i oska b edzie cala 20mm. o lozyska sie pytalem i moge kupic wiec to juz jest teraz co z tymi miskami jak one musza wygladac ?? najlepiej by bylo gdybys wyslal mi zdjecie tych misek a jak bedziesz czyscil suport to mozesz tez wyslac zdjecia calego wnetrza oski lozysk misek bylbym bardzo wdzieczny i juz bym wam glowy nie zawracal :)))) knapikpr@inetria.pl z gory dzieki za pomoc
pzk
Kontakt:

czy ta os po przetoczeni na 20 mm ma tak wygladać http://www.wethepeople.de/2004/product.php?nr=145
Xprot

potrzebujesz takich misek jak w dowolnym suporcie na maszynowki ale przetoczone na 32mm od srodka, qmasz? i musisz miec dwie tuleje jednakowej szerokosci ( ja mam 50mm)i o srednicach zew. 22 i 32 i zeby mialy po 2mm scianke.
lozyska da sie kupic, i najlepiej zeby to byly 20/32mm ja dalem po 15 zeta sztuka. u rnsa na stronie www.streetride.prv.pl chyba widzialem fote tych misek......
pzk
Kontakt:

nareszcie to rozumie wielkie dzieki Xprot miski mam zrobic wkrecane czy nabijanie????
ODPOWIEDZ