Forum portalu DH-zone.com

Najwiekszy w Polsce portal kolarstwa górskiego - DH-zone.com / Zaloguj




Teraz jest 26.10.2014 10:24:11


skocznie

Moderatorzy: GÓRNIK, KubaLa, SeraaX, Paul, GgG, quake, MLYNoBIKER, KaKTuSSS, Spaced, nikom, groochas, ArthurGreen, off_road, piotrex, motomysz

skocznie

Postprzez Filip » 30.07.2004 11:14:59

Jak robić dobrom skocznie?
gg 5431751
Filip
 
Posty: 39
Lokalizacja: ze wsi krakow

Postprzez waper » 30.07.2004 12:58:42

pojechac gdzies na hopy machnac raz łopata i powiedziec ze to ty robiles ;/ co za topic...tego sie nie da okreslic...trzeba metoda prob i błedów....a skocznie ? to moze o trampoline chodzi ?? lol
waper
 
Posty: 462
Lokalizacja: Warszawa / Łomianki

Postprzez Mikos » 30.07.2004 13:02:05

dobrom?:P
Mikos
 
Posty: 83
Lokalizacja: Milky way

Postprzez Święty » 30.07.2004 14:10:31

Jak zrobić dobrą skocznie?No więc trzeba zdobyć łopate i zacząć robić dobrą skocznie.Jeżeli zrobisz to co ci tu napisałem na pewno ci sie uda...i będziesz miał dobrą skocznie!
Święty
 
Posty: 74
Lokalizacja: KRK

Postprzez Carpez » 30.07.2004 14:40:24

daj maila to ci cos wysle z chopami...
Je*** podpisy, biuro-kracje, dress i je*** chip-chop
Carpez
 
Posty: 74
Lokalizacja: Smierdzace Spalinami, Uwielbiam Street

Postprzez MadCow » 30.07.2004 15:00:14

Tak na serio... POjedz do lasku wolskiego, parku lotnikow, witkowic i zobacz jak wygladaja chopy. Potem sprubuj zbudowac podobna :) Po pewnym czasie nabierzesz wprawy

(Dziś wybudowalem swoja pierwsza chope)
MadCow
 
Posty: 1670
Lokalizacja: Kraków

skocznie

Postprzez Filip » 30.07.2004 17:51:02

No a jaki profil ??
A moj emeil to philiphe@poczta.onet.pl
gg 5431751
Filip
 
Posty: 39
Lokalizacja: ze wsi krakow

Postprzez MadCow » 30.07.2004 18:10:58

Chopa nie powinna byc pionowa ani absolutnie pozioma. A profil to niewiem, ja sypie chope, skacze i poprawiam tak zeby sie lepiej lecialo
MadCow
 
Posty: 1670
Lokalizacja: Kraków

Skocznie

Postprzez Filip » 30.07.2004 18:16:33

no tak jasne a takie podwujne czyli z skoczniom i zjazdem to jak sie buduje (wiem ze łopatom i ziemiom ale chodzi mi o profil
gg 5431751
Filip
 
Posty: 39
Lokalizacja: ze wsi krakow

Postprzez krzysiekdh » 30.07.2004 18:35:50

To ze "skocznią" i "zjazdem" zwie się double. Najazd musi być wyżej względem lądownia (wyżej tzn jak patrzysz z boku). Najazd nie za ostry najlepiej budować metodą prób i błędów. Lądownienie może być poziome.
gg 6756439
krzysiekdh
 
Posty: 59
Lokalizacja: Kraków - Śródmieście

skocznie

Postprzez Filip » 31.07.2004 14:39:13

Carpez dzięki masz coś jeszcze podobnego wielkie dzięki
gg 5431751
Filip
 
Posty: 39
Lokalizacja: ze wsi krakow

Postprzez Domestos_WC » 31.07.2004 21:27:18

dobra stary, ale na skoczniach to skacze malysz a nie my... my mamy hopy...

albo jak to moj qmpel pozer mowi: katapulty :DD:D:DD:D:DD:D:D:D:D:D
Domestos_WC
 
Posty: 536
Lokalizacja: z brzucha mamy

skocznie

Postprzez Filip » 01.08.2004 18:04:50

no piszcie coś bo mam zamamiar ją zrobic
gg 5431751
Filip
 
Posty: 39
Lokalizacja: ze wsi krakow

Postprzez Skylinegtr » 01.08.2004 18:11:59

A gdzie chcesz ją zrobić w Krakowie bo moge pomóc bo nie mam co robić
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
Skylinegtr
 
Posty: 1242
Lokalizacja: kraków, gg:5687099

Postprzez Skylinegtr » 01.08.2004 18:14:44

Wszyscy cie zjechali ale ja tego nie zrobie bo mam dzis dobry humor, jak masz zamiar coś działać to mów, hopek ( byle dobrych ) nigdy w krakowie za wiele...
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
Skylinegtr
 
Posty: 1242
Lokalizacja: kraków, gg:5687099

Postprzez Breeder » 01.08.2004 18:18:50

z dirtem (czyli z taką stromą) jest spory problem i uważam, że do tego trza robić obliczenia (niestety nie jestem w takie zamożny), a z hopą racingową (taką gdzie się leci nisko, szybko i daleko) to mniejszy. do racingówki zrób lądowanie jak najdłuższe się da, żeby testując ją miał jakiś margines błędu jeśli chodzi o spida i siłę wybicia. no i do takiej hopy to wybicie powinno być wg mnie max 35 stopni (tak na oko, raczej tego nie mierz) nie więcej, bo poszybujesz pod drzewa:D. ado dirta to obliczenia i to koniecznie, bo nie będzie miło jak załapiesz niedolota lub polecisz za daleko. o i jeshcze jedno, jeśli to twoja pierwsza hopa, a tak sądze, to niezłym rozwiązaniem będzie jeśli do lądowania dodasz kawałek table'a (taka płaska część). wtedy jeśli pojedziesz za wolno wylądujesz na płaskiej częsci lądowania (znajdującej się przed lądowaniem owkors), a nie zaliczysz niedolota.
proobooj!!
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
Breeder
 
Posty: 1130

Postprzez Breeder » 01.08.2004 18:19:47

ja tesh ci mogę pomóc. nie mam bika aktualnie to ni ma problema. moof gdzie!
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
Breeder
 
Posty: 1130

skocznie

Postprzez Filip » 01.08.2004 18:24:49

zamierzam ja robic poza krakowem ale we wrzesniu moze. mam dobre miejsce na klinach (krakow)
gg 5431751
Filip
 
Posty: 39
Lokalizacja: ze wsi krakow

heh

Postprzez r2 » 01.08.2004 18:33:28

hehe wiesz co przyjedz sobie do nas do Witkowic i zobacz jak to powinny wygladac dobre skocznie :) aha i uwazaj na profil , zeby byl jednostajny hehe bo przez takie male nie dogladniecie mam teraz noge w gipsie :) lol
flying is hard...landing is HARDER :)
r2
 
Posty: 9
Lokalizacja: Krak

Następna strona

Powrót do Dla początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości