Octane Vs Prodigy ?

jimy
Kontakt:

Octane Vs Prodigy ?

Post autor: jimy »

Mam niedługo zamiar kupić rame do street i dirt. Myślałem nad Prodigy lub nad Octane Void. Co wybrać ? Mam do wydania ok 500 zł.
elMo
Kontakt:

Post autor: elMo »

no ja wlasnie czekam na octane'a(i czekam i k.urwa. czekam;/) i ogolnie bym bral wlasnie prodigy 9.81 ale ona nie ma piwotow, a nie stac mnie na tarcze, zreszta srednio chce do streetu miec tarczowke.
http://www.pinkbike.com/photo/944642/

oneeighties!
razor49
Kontakt:

Post autor: razor49 »

mi sie bardziej prodigy podoba, sam ją kupuje, a poza tym to prodigy więcej osób bierze i dzięki temu jest pewniejsza
[=Groove=]
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

O Prodigy wszystko jest na stronie. Octane jest ze stali, z której w tamtym roku produkowane były wszystkie ramy NS'a. W tym to stal japońska Sanko. Ma pivoty oraz jest lżjesza niż Prodigy. To tyle co można an chwilę obecną powiedzieć. Geometria praktycznie ta sama w obu.
trampek
Kontakt:

Post autor: trampek »

Ramy są właściwie identyczne, różnią się wagą i przede wszystkim ceną, ta Prodigy jest tańsza o 50 zł.

Prodigy można JUŻ kupić, pisałem maila do 7Anny (Dystrybutor Octne one na Polskę) i kazali mi czekać na tą ramkę.
I te kolory...Octane one - tylko czarna, Prodigy, 5 kolorów

Poczytałem trochę o ramie Prodigy 9,81 na forum bikeaction, zobaczyłem zdjęcie złożonych rowerów i bardziej ona mi się podoba. Oczywiście jest to kwestia gustu.
-----> Feel the gravity <-----
ODPOWIEDZ