siema wczoraj stuningowalem mojego duracza chodzi (jak narazie) jak marzenie, ale jest jeden maly problem mam wrazenie ze strasznie mi go ddbija i jak by mial mniejsze tlumienie, co prawda wycieklo mi troszke oleju (w nim jest go wogule malutko) podczas wyjmowania kardridża, teraz pytanie czy to tak ma byc i przez to ze wczesniej tak mulowato chodzil i odbijal teraz mam takie wrazenie czy konieczne bedzie dolenie malej ilosci oleju? osobom ktore chca tylko sonie nabic posta lub chca krytykowac z gory dziekuje i niech lepiej sobie pojda z gory dzieki za sensowne odpowiedzi
wszyscy mają mułowate duro??? czy to tylko taki mit, o co chodzi z xcp 75 dj??? sorry ze wbijam sie w topic, ale niechce żeby mnie jechali, że zakładam po raz kolejny "taki durny topic" lol "opcja szukaj:P"
To chyba tylko złudzenie ze Ci za szybko odbija... duro noramalnie ma takie tłumienie ze łoj .. wiec po tutnigu to chyba oczywiste ze mniej sie je odczuwa :)
Sam tuningowałem Duro i na poczatku sie dziwiwłem .. pojeździłem moment is e przywyczaiłem ze teraz ten amor poporstu działa :)
panowie w takich amorach jak duro, rst i takie tam, lizard skiny czy jakies inne neopreny to muss jak to ze do koła potrzebujesz opony bo zawsze bedzie syf na uszczelkach.
maly update http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=59226
ja mam duro i zamierzam go stuningowac jakos:P jezdzilem na xcp dj 120 i on poprostu nie ma tlumienia olejowego i jak sie na nim jezdzi to jest takie wrazenie jakby sie jechalo na samych sprezynkach:P:D
Tak dokładnie Lizardy w duro to zakup tak wazny jak korby do roweru .. bez tego amor bedzie sie brudził i mulił ... poporstu szczelki kurzowe sa na tyle słabe ze wszystko z goleni wchodzi do srodka i brudzi ślizgi ;/
"kkkk" a co z nim zrobiłeś? bo ja chyba mam podobny problem bo kiedy wymieniłem olej na 2.5W Finish line i wlałem go troszku mniej to chodzi miodzio ale zauwazyłem ze troszku mi na prawej golieni olej cieknie :| tzn tylko troszku ale jestem niemało wkur...$@$ RrrrRR hmm i własnie zastanawiam sie dlaczego tak cieknie??
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
A mam pytanie bo nie wiem, jesli chce przeczyscic te uszczeli to musze rozkrecac amor czy nie? bo o ile sie nie myle to sa te u gory dolnych lag przy boosterze...
Narwaniecmi tedo orginalnego oleju( 11-12 w) troche wycieklo przy wymianie i dlatewgo chyba mi tak odbija a moze mam takie wrazenie olej jest bez zmian tylko uszczelke ze srodka lumika wyciagnolem Nadgija wkaladam miedam miedzy uszczelke jakis olowek i przejezdzam nim dookloa goleni i troche brudu wychodzi
dla tych wszystkich to tuningują duro:
pamiętajcie że duro ma tłumienie w kartuszu, a co za tym idzie olej podczas pracy sie nagrzewa i staje sie rzadszy, co z kolei powoduje mniejsze tłumienie. Warto pamietać że charakterystyka pracy na zimnym oleju jeste inna niz na rozgrzanym oleju po ostrym zjeździe / hopach dropach. Trzeba to uwzględniać dobierając gęstość oleju.
balrog no tak to wiem ale wiesz moze dlaczego jak wymieniłem olej na 2.5 W to z prawej goleni troszku mi cieknie??? czy to wina uszczelek?? bo duro 04 mam juz prawie rok, czy to uszczelki sie zużyły czy jak ??????
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
tez mialem mulowatego duro do dzisiaj, wiozlem kolezanke (ok 46kg) na kierownicy nawet nie caly kilometr i jaka narazie amor pracuje tak jakbym go przedchwila kupil i jestem ciekaw ile tak bedzie pracowal :)
e, a moj nie jest mulowaty, przed kazda jazda czyszcze golenie wd-40 i wycieram ten syf, co z niego wychodzi i tez chodzi bardzo dobrze, jadac po plaskim uginam go conajmniej za polowe, zostaja ze 4cm od korony