Suntour duro

jaca_bydg
Kontakt:

Suntour duro

Post autor: jaca_bydg »

Witam ! Skladam nowa dzide na sezon 2005 wiekszosc czesci mam juz zakupione dragstar 16" heble hayes z tarczami 203mm na przod i tyl itp itd i miedzy innymi amorek jak w temacie. Prosze o opinie na temat tego amora. Co nie co juz slyszalem ale nie wiele. Pozdro for all
bike or die
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

mulowato chodzi, ale mozna troche poodginac te sprezynujace blaszki w tlumiku i wlac zadszy olej. pracuje wtedy zdecydowanie lepiej. oprocz tego mozna z niego wycisnac 150mm skoku.
Kontakt:

Post autor: HAHmaster »

odrazu mówie ze amor nie do tych hamulców, zaraz nabierze gogantycznych loozów, mam duzo i tarcze 160 mechaniczna, i sie trzyma, jesli chodzi o dzialanie, z orginalnym olejem twardy i nie odbija jak by sie chciało. Ja wymieniłem olej tzn, odlałem 20 ml starego (11W) i dolałem tyle samo 2,5 W, troszke sie "zmiekczył" i zaczął szybciej odbijać, ale zeby było tego więcej to jeszcze wyjąłem z lewej goleni elastomer. Jak było jeszcze ciepło chodził ladnie, ale teraz jak pojezdze troche to sie utwadza (olej gęstnieje). Generalnie na początek spoko amor, troche mało sztywny, ale styknie. Mogę polecić za tą cene przyzwoity
RIDE MOUNTAIN BIKE (-_-(-_-)-_-)
GG: 1943073
HAHmaster
Kontakt:

Post autor: HAHmaster »

odrazu mówie ze amor nie do tych hamulców, zaraz nabierze gogantycznych loozów, mam tarcze 160 mechaniczna, i sie trzyma, jesli chodzi o dzialanie, z orginalnym olejem twardy i nie odbija jak by sie chciało. Ja wymieniłem olej tzn, odlałem 20 ml starego (11W) i dolałem tyle samo 2,5 W, troszke sie "zmiekczył" i zaczął szybciej odbijać, ale zeby było tego więcej to jeszcze wyjąłem z lewej goleni elastomer. Jak było jeszcze ciepło chodził ladnie, ale teraz jak pojezdze troche to sie utwadza (olej gęstnieje). Generalnie na początek spoko amor, troche mało sztywny, ale styknie. Mogę polecić za tą cene przyzwoity
RIDE MOUNTAIN BIKE (-_-(-_-)-_-)
GG: 1943073
Kuba z Wrocka
Kontakt:

Post autor: Kuba z Wrocka »

sck, rozumiem ze go masz wiec jak tak jest to wez mu zmierz takie wymiary:
wysokosc od mocowania piasty do korony i dlugosc od tego konca korony (od miejsca gdzie skonczyles mierzyc) do srodka rury sterowej. Z gory b. dzieki
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
adi
Kontakt:

Post autor: adi »

szkoda kasy na ten amortyzator,mój kumpel ma, wchodzi tak jak wogule i wogule nie odbija i już luzy ma pomimo tego że stoi ciągle w pokoju
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!
Khan
Kontakt:

Post autor: Khan »

Jak sie troche dotrze i przy nim pogrzebie to chodzi gicior. Ja jezdze z tarcza 203mm ale mechanik i jak narazie luzow nie widac. Ogolnie za ta kase mysle ze warto bo co innego tu kupic w tej cenie?
Khan
http://www.kapy.bydg.pl/~khan/new.jpg
ZONK
Kontakt:

Post autor: ZONK »

Hmmmm...ja bym proponowal bombera rok : 99 , 00 , 01 , 02 !

Suntour - mam tego amora tyle ze NS '04...narobilem sie ale zrobilem - niezaleznie od pogody chodzi tak samo - zajebiscie

Najwiekszy problem z tymi amorami to to ze predzej czy pozniej i tak sie ŁAMIĄ ! ! !
szkoda....bo ja np. jestem bardzo zadowolony z niego !

ps. Przpominam - jesli ktos ma na sprzedaz DOLNE GOLENIE od modeli NS'03 , 04 i Duro ...to chetnie je odkupie ( oczywiscie w calosci ;] )
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

kuba z wrocka ==> niestety duro akurat nie mam. wczesniej mialem tylko okazje go przetestowac i troche przy nim pogrzebac.