Witam , mam taki problem posiadam amortyzator 1 i 1/8" lecz mam główke 1,5" i stery FSA PIG PRO 1,5". Doczytałem się że stery te były wypuszczane z redukcją sterówki na 1 i 1/8 ja takowej jednak nie dostałem... Zależy mi na czasie bo narazie mogę się tylko patrzeć... Być może ktoś z was ma taką redukcję i nie używa jej ? Jestem skory zapłacić za pewne więcej niż jest ona warta... Przeszukałem całe google , allegro , crc i nic nie znalazłem... Byłbym wdzięczny za linki , wskazówki... Dodam też że tokarz nie wchodzi w grę - w moim mieście tokarz nie poradził sobie z tulejkami do dampera to co dopiero z redukcją do sterów. W szukajcie nic nie znalazłem (po awarii nie działa?). To o co się rozchodzi widać na foto.
Sterów z redukcja jest cała masa. W przypadku tych konkretnych sterów dorabianie bieżni oraz docisku nie miało by sensu ponieważ masz stery kulkowe, które by bieżnie szybko wyrobiły. Zakup nowy wiąże się z wydatkiem od 100zł w górę:
Istnieje zakup samej redukcji do misek, kiedyś widziałem takie redukcje na allegro za 40zł (w tym przypadku musisz się liczyć z kosztem zakupu sterów pod 1,1/8")
Na innych forach usłyszałem podobne odpowiedzi... Słyszałem dobre opinie o firmie Fire Eye ? Która niby ma zajbeiste stery 1,5" z redukcją na 1 i 1/8" w dość przystępnej cenie. Używa ktoś tego ? Słyszał ktoś coś o tych sterach ?
....oj KRASZA ale kombinujesz....wez te fire eye lub fsa i po kłopocie....he!he!jak możesz troszke więcej wydać to polecam Cane Creek duoble xc flush 69,99f na sale w CRC...płaskie i wmiare wagowo 189g....polecam
Witam,
Poszukuję sterów z redukcją z 1,5 na 1, 1/8, mam do wydania 200zl. Potrzebuje żeby były dosyć trwałe. Jak na razie na oku mam stery sunline v1: http://www.rowerowy.com/czesci/stery/v1reduktor . Napiszcie co o nich sądzicie albo zaproponujcie coś innego. Z góry wielkie dzięki