SS i sztywny widelec
SS i sztywny widelec
Cześć .Składam rower do streetu i chcialbym sie dowiedziec paru rzeczy na ten temat ;) Mianowicie co myslicie o Single speedzie na poczatek ? Podkreslam ze dopiero zaczynam jezdzic i NIC nieumiem. Wydaje mi sie ze mogly by byc problemy ze wzgledu na brak formy :/ niebedzie troche ciezko ? Drugie to sztywny widelec tak dorazu napaczetek. Rozne opinie o tym slyszalem i sam juz niewiem co o tym myslec :/ jedni twierdza ze dobrze bo niby technika sie wyrobi i wogole, a inni z drugiej strony ze "amor wybacza bledy" ;) co wy na to ? Po trzecie i ostanie ;) niewie moze ktos na jakich przelozeniach w agangu pm mozna by bylo zrobic SS bez zadnych napinaczy itp. ? (slyszalem ze podobno idzie na 20/32 ale ja mam zebatke 38 :/ ) dzieki zgory za odpowiedzi pozdro :D
ss musisz mieć napinacz i nie ma bata!! bo ci lancuch bedzie latał, spadał itp. przełozenie zrób 32/16 takie uniwesalne jest, chyba ze lubisz popiepszać jak dziki osioł to jakieś cięższe ... :)
widełki jak zaczynasz, i nie jeździłeś na amorze to spoko, bo jakbyś jeżdził wczesniej na nawet lipnym amorze to pózniej ciezko sie przyzwyczaić do sztywnego. a p
widełki jak zaczynasz, i nie jeździłeś na amorze to spoko, bo jakbyś jeżdził wczesniej na nawet lipnym amorze to pózniej ciezko sie przyzwyczaić do sztywnego. a p
amor mam lipny bo to jakich sountour wiec sie zastanowie nad tym widelcem :)... a 32/16 niemoge zrobic bo mam zaebatke z przodu 38 :D (co polecacie wtakim razie na tyl na poczatek ?zeby zaciezko niebylo) a ten napinacz to jakiego rodzaju ? (bo widzialem rozne...na przednia zebatke , na tyl (cos ala przerzutka, patent dabomba?) i taki jakis smieszny na dol na widelke )
single speed lepszy na poczatek!! nic nie popsujesz :P robisz jakis napinacz z przodu, taka rolka jak od pmsocho, pajak i dolna rolka i napnie Ci to lancuch
przelozenie 38/16 bedzie looz :) nawet 38/18 :P ja mam 40/18 a zrobie 32/16 hehe : D
co do sztywniaka to mozesz wszystko :D tylko musisz bardzo chciec :) miech przyzwyczajania sie i juz zaczalem latac hopki hehe :) miesiac poskaczesz z dropa 50cm na plask to wyrobisz sobie tech spadania, i nie bedzie problemu.
przelozenie 38/16 bedzie looz :) nawet 38/18 :P ja mam 40/18 a zrobie 32/16 hehe : D
co do sztywniaka to mozesz wszystko :D tylko musisz bardzo chciec :) miech przyzwyczajania sie i juz zaczalem latac hopki hehe :) miesiac poskaczesz z dropa 50cm na plask to wyrobisz sobie tech spadania, i nie bedzie problemu.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Nieznam sie tam na tych napinaczach :/ takie cos by bylo odpowiednie ? http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=o ... rby&o=3850
jak nie to jeslibyscie mogli dajcie jakies linki z konkretnymi modelami odpowiednimi do tego :/ dzieki za odpowiedzi
jak nie to jeslibyscie mogli dajcie jakies linki z konkretnymi modelami odpowiednimi do tego :/ dzieki za odpowiedzi
nie nie
dokladnie tak to zrob:
http://www.samorzad.it.pw.edu.pl/studni ... istic3.jpg
hehe ;D
jaka jest strona pmsocho? zamow sobie pajaka pmsocho, dolna rolke, bez rockingow.. jakies 60 zeta + wysylka :)
dokladnie tak to zrob:
http://www.samorzad.it.pw.edu.pl/studni ... istic3.jpg
hehe ;D
jaka jest strona pmsocho? zamow sobie pajaka pmsocho, dolna rolke, bez rockingow.. jakies 60 zeta + wysylka :)
www.bikeaction.pl
ss spoko raz sie przyzwyczaisz to nie bedziesz chcial nic wiecej. co do przedniego widelca sztywnego to moze lepiej nie. nie dosc ze sprawe utrudnia to jeszcze moze spowolnic rozwoj. jak juz bedziesz swietnie smigal to dostrzezesz w nim zalety a wtedy czas na zmiane. na razie lepiej o jakis twardy widelec np rst jesli nie masz pieniedzy.
www.trialshop.pl
no ja mam taki sam problem brac zajebistego sztywniak czy chujowego amora :) + sztywniak jak kupisz za 300zl to mas zpraktycznie neizniszczalnego:) wyrabiasz se technike - na poczxatku bola nadgarstki nei wybacza tak bledow +amora wybacza bledy nawet najchujowszy nie bola tak nadgarstki - ******* amor dlugo nie wytrzyma
do singla si eprzekonalem i polecam a przelozeni 38/16 :)
do singla si eprzekonalem i polecam a przelozeni 38/16 :)
-
- Kontakt: