jaka rama do dh?

jarzo
Kontakt:

jaka rama do dh?

Post autor: jarzo »

czesc wszystkim. mam maly dylemat bo nie wiem jaka rame wybrac. zastanawialem sie nad big hitem,cane corso albo presa canario. czy ktos moglby mi pomoc rozwiazac problem? nie chce wydac wiecej jak okolo 3,5 tys. moze ktos ma inne propozycje?
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

www.mm-foto.pl
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Presa raczej nie bardzo. Ja brałbym big hita z tego ale tak naprawde okazją jest TO http://www.allegro.pl/item244646575__tu ... ejdz_.html < . Zapytaj jeszcze kolesia o rocznik bo nie poznaje ich tak ale turnery maja opinie jednych z najlepszych ram do dh na świecie i z powodzeniem startują w wielu dużych zawodach.
jarzo
Kontakt:

sorry za nowy temat w takim razie bo pierwszy raz tu jestem nie bardzo to ogarnalem.dzieki za odpowiedz szczerze mowiac nie slyszalem o tej ramie ale dopiero zaczynam sie w to bawic.wolalbym jednak chyba kupic nowa rame ktos mi mowil ze uzywanych lepiej nie kupowac.
jarzo
Kontakt:

Spaced
moderator
Kontakt:

No to z nówek w tej cenie Big Hita na pewno, a co do używek to wbrew pozorom często to naprawde dobre rozwiązania bo, żeby skatować ramke dh na tyle żeby pękła pod tobą to trzeba mieć albo wadliwą rame albo być naprawde niezłym tłukiem/mieć niezłego pecha. Sam jezdziłem 3 lata na ramce z widocznym obiciem i zachowywała sie wzorcowo.

Btw. Jak to jest nówka to dopytaj sie o gware.
jarzo
Kontakt:

no wlasnie czekam na odpowiedz tylko jest chyba jeden problem bo ta rama to s a ja mam 190cm. czy bedzie dobra?
Spaced
moderator
Kontakt:

Nie bedzie na pewno. Zamiast zabawy tylko się zmęczysz. Celuj w L
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

jarzo pisze:tylko jest chyba jeden problem bo ta rama to s a ja mam 190cm. czy bedzie dobra?
Gdyby to była L-ka to myślę że nawet przecierpiałbym brak gwary itp i sam bym na nią zapolował ;] A że mam również 190cm wzrostu to S-ka absolutnie odpada..
Nawet na M-ke bym nie wsiadł z tym wzrostem...
puchatek88
Kontakt:

Post autor: puchatek88 »

ten TURNER jest z roku 2002 z tego co pameitma ale widze ze jest w bardzo dobrym stanie. Rama nie jest najlzejsza ale na pewno bedzie lepiej sie spisywac anizeli big hit ktory jest po prostu hustawka. Jest to typowa racingowa maszyna jak na tamte lata, obecnie jedynym jej minusem bedzie wieksza waga niz big hita ale praca i wytrzymaloscia bije go na glowe.
www.dhslaves.com - Downhill Slaves Rzeszów
http://tiny.pl/77n7 <- na sell
Spaced
moderator
Kontakt:

To jest swietna racingówka nadal. Team maxisa dalej jezdzi na pre 2007 turnerach(a przynajmniej tak było w mariborze) - czyli tych z kwadratowymi rurami i ważących ca. 5.5kg ale ludzie jeżdzą przecież często na glory i jakoś sobie radzą. Zreszta nawet taki rower można do 17-18 kg zbić spokojnie. Naprawde geo w tym rowerze jest swietne, zawiecha również spisuje sie bardzo dobrze.
jarzo
Kontakt:

czyli co ? jak na ten moment TURNER jest to najlepsza ramka za te pieniadze? nie oplaca sie kupowac cane corso mimo ze moge ja miec za dobra cene? albo tosa inu paro miesieczna z damperem fox dh 5.0 coil za 2tys.
Spaced
moderator
Kontakt:

tośka sie do dh nie nada wcale bo jest za krótka. CC jest śrenim rowerem do dh, nie jest zły ale też nie jest jakoś szczególnie wybitny. Jako rekomendacje do DHR może uznasz to, że wielu ludzi porównywało zachowanie TURNERA do IH sundaya(tyle, że bez dw).

Zawsze mozesz looknąc na to co ludzie pisza o dhr np. na ridemonkey gdzie ma go całkiem sporo ludzi.
jarzo
Kontakt:

to mam mlyn w glowie teraz ale dzieki za pomoc w kazdym razie :D
ODPOWIEDZ