Pytanie do Single Speedowcuf

redrock
Kontakt:

Pytanie do Single Speedowcuf

Post autor: redrock »

Jaką z tyłu dać zębatke żeby można było sie poruszać mniej więcej wszędzie? Żeby dało sie i dokręcić na niektórych zjazdach i kawałek podjechać i na streecie troche pośmigać. Z przodu będzie zębatka 42T z tyłu jest nakładka na kasete Da bomba z opcjami 16 i 18 zębów. Którą wybrać? Są jeszcze jakieś inne patenty?
Rama ma pionowe haki więc takie naciąganie kołem nie wchodzi w gre.

Pozdro 4 @ll
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

A i jeszcze są te napinacze do łańcucha Da bomba. Jak to sie sprawdza bo właśnie ta rama ma pionowe haki i czy są do tego jakieś inne patenty?

Pozdro 4 @ll
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
arturl
Kontakt:

Post autor: arturl »

Ja mam przełożenie 34:16 i daje rady, może troche gorzej z podjazdami ale jakos sobie radze. Jak dla mnie idealne. Pozdro A co do napinacza to mam na zbyciu (daBomba) jak cos do wal na gg
arturl
Kontakt:

Post autor: arturl »

Jak możesz nie kupuj redukcji pakietu, bo to kasa wyrzucona w błoto. Zepsuj kasete (może dwie będą potzebne popytaj w rowerowym sklepie)weż podkładki dystansowe i zakladaj (łańcuch musi byc w linii prostej) i wtedy do tej tarczy 42 z przodu zapodasz zębatke jaką chcesz (np. 20)
DEATH
Kontakt:

Post autor: DEATH »

ja miałem 32-20 max 30 na godzine mogłemjechac

teraz mam 44- 16(bmx :P:P) i jest zajebiście!!!
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

32-18 i bez problemu moge pojechac na dalsze trasy, calkiem szybko, ladnie sie rozpedza, nawet z podjazdami nie ma zbyt wielkich problemow (poza amorem ktory mi pompuje;))

Co do redukcji dabomb do ss to bardziej oplacaloby sie kupic najtansza kasete (ja dostalem za 25zl) i rozkrecic tak zeby miec pojedyncze zebatki i troche podkladek. Same podkladki mozna dostac albo w rowerowych albo w serwisie za friko moga kilka dac:)

Napinac dabomba to wydatek rzedu (o ile mnie pamiec nie myli) 99zl. Spisuje sie toto ladnie, fajnie napina lancuch, ale jak dla mnie (jestem zwolennikiem tanszych rozwiazan) lepiej kupic zwyklego sisa na tyl, ustawic sruba w dobrej pozycji i jezdzic tak. sisy sa moze stare ale wytrzymale jak cholera. Oczywiscie, gdybym mial kase to bym bral dabomba ze wzgledu na wyglad, ale tak to opieram sie na tanszych rozwiazaniach
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
Lectus
Kontakt:

Post autor: Lectus »

ja mam z przodu 32 i z tyłu 16 ale nie wiem jak to sie sprawdza bo czekam na rame :/ streetlegala i jeszcze nie ma :/ ale napewno ss jest mniej konfliktowy. mozedsz kupic wolnobieg dicta i te podkladki dac i tez bedie git ( chyba ) no ale singlespeed wg mnie jest lepszy od kasety
.................................. nic :/
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

lubiłem 35:16, 35:18 juz za bardzo trialowe, nawet rozpedzic się nie mozna, za to zmachać bardzo łatwo. Teraz z braku przedniej zębatki jeźdzę na 44:16 i mogę spokojnie jeździć po murkach, przyspieszać no i mam niezłego speeda. Niby niezła kolarzówka sie zrobiła, ale trialowac sie da :)

ale jak masz 42 to i tak polecam 18. Bo:
Duzo osób narzeka że 35:16 jest cięzko, co dopiero 42:16. Eh.
dupa.
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

ja sie dolacze do pytania. mam zebatke z przodu 32 zeby, napinacz pmsocho i jeszcze rame, ktora ma pionowe haki wiec che ss. tylko jaka dac z tylu zebatkie, 18 czy 20 zebow?? chce sie moc rozpedzic(jak trzeba zwiewac) podjechac ale i normalnie jezdzic po ulicy. co polecicie??
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

ja mialem 39-14 zajebista sprawa do streetu ...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
ODPOWIEDZ