Parujące gogle..

cinos24
Kontakt:

Parujące gogle..

Post autor: cinos24 »

Mam gogle firmy thor, nie wkleje linka jakie bo nie ma ich teraz na allegro, ale kosztowaly o ile pamietam 119PLN i problem jest taki że lubia czasami sobie zaparowac, i pytanie teraz dlaczego? skoro producent zapewnial ze szybka jest "antypara" czy problem tkwi w kiepskiej jakosci firmy?, czy moze ja żle je uzytkuje, moze je jakos uszkodzilem nieswiadomie? dodam ze nie mylem ich zadnym plynem czy woda, bo nie bylo jeszcze takiej potrzeby, jedyne co przetarlem je po prostu koszulka na trasie bo zaparowaly wlasnie, ale czy to ma jakis negatywny wplyw? Prosze o odpowiedz jak ktos wie ocb! dzieki z gory!
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

Nie łuszczy Ci się warstwa "folii" od środka ? sprawdź. To jest właśnie chyba wastwa przeciwdziałająca parowaniu, u mnie zaczęła odłazić - rozerwała się na jakiejś rysie. Tam gdzie jej nie ma gogle parują najbardziej widocznie.

ps. Nówki też parowały, ale mniej.
cinos24
Kontakt:

warstwa "folii"? nie widze zeby cos takiego bylo w ogole w srodku, no chyba ze jest tak przyklejona dobrze ze nie idzie tego zauwazyc... no wlasnie sa to nowki uzyte moze ze 4 razy, nie mowie ze paruja jakos mega, ale czasami pojawi sie "plama" w takim miejscu ze masakra!
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Parująca szybka to nie tylko "antifog", gogle mogą parować od kiepskiej wentylacji, przez kask, bo nie wszystkie gogle dobrze współpracują ze wszystkimi goglami, są też warunki kiedy po prostu wszystko paruje, Moje oakleye lubią zaparować, zwłaszcza jak jestem spocony i w przerwie mam kask podniesiony do góry, mam 661 evo. Można też kupić lepsze szybki, to też jest przyczyną, choć znajomy ma thory i nie narzeka na parowanie, kask ma tld d2
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Mam też Evo i Oakleye'a lubi parować jak podniesiesz kask...... Najprostsza metoda przynajmniej dla mnie u góry ramki zrobić szpilką czy igłą dziurki i mi nie paruje :)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

SegatiV pisze:bo nie wszystkie gogle dobrze współpracują ze wszystkimi goglami,

co miałeś na mysli piszac te słowa ;D?
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

Ja wywalilem wszystkie gabki z otworow wentylacyjnych, po obu stronach na gorze i dole,
sprawdza sie :)
do tego smaruje od srodka plynem do mycia naczyn i mi nic nie paruje :)
polecam
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

KefirQn Jestem po sporej glebie, w głowie Mi nie ciekawie i się machnołęm :P, ale dalej pisałem o kasku więc wiadomo o co chodzi.
cinos24
Kontakt:

eryk_kartman wczoraj o tym samym myslalem tak dokladnie jes ogladajac, ale nie bylem do konca przekonany, ale skoro tak robisz ja tez swoje wyrzucam, to bedzie chyba najlepszy pomysl!ok dzieki za podpowiedzi!
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

cinos24 postaraj sie je zdjac delikatnie to wrazie czego bedziesz mogl spowrotem je wkleic :)
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
ODPOWIEDZ