gripy

Devil17
Kontakt:

gripy

Post autor: Devil17 »

witam jakie gripy polecacie chodzi mi zeby sie nie scierały i były w miarę lekkie duzego wyboru nie ma zbyt z postów wyczytałem ze dartmoory sie scierają a prodigy ??
http://devil17.pinkbike.com
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

PASSA Flame- po pół roku jazdy wygladają jak nowe i kosztują 25 zł, skrecane na śruby po obu stronach, guma świetnie tłumi drgania z kiery.
Back in black
akSiorek
Kontakt:

Post autor: akSiorek »

ja polecam produkty authora.. z serii a-gang !

b.tanie, około 16zł, miękkie.. ale są tańsze od innych czyli kupujesz sobie po 2 pary tak jak ja i masz na 1,5 sezonu !
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

jesli Gripy to tylko Odi i sunline chyba jedne z najlepszych na rynku :)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

odi sa bardzo dobre, mialem i polecam!
http://mrshaper.pinkbike.com/
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

ja mam juz 1 sezon authora griplock i jeszcze mysle 2-3 miesiace pociagna jak nie wiecej. mila miekka guma, dobrze trzyma
Devil17
Kontakt:

Post autor: Devil17 »

a prodigy to jest to samo co dartmoor ??
http://devil17.pinkbike.com
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Z tanich też polecam agang - dają radę chyba że musisz je przyciąć z jednej strony jak masz gripshift... wtedy już jest trochę gorzej nawet z wykorzystaniem domowych metod.

KefirQn Testowałeś Sunline? te z cienką gumą czy te grubsze? Jak wrażenia - mocno walą po łapach? Jak długo jeździłeś na nich? Jak szybko się zdzierają? Oczywiście jak ktoś ma/miał Sunline niech się też wypowie...
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...jeśli gripy to tylko ODI...polecam model ROUGE....mam 2 komplet w ciągu 8 sezonów???może tanie nie są, ale rozkladając w czasie to się opłaca :lol: żadnych darmoorów!!!
Radix
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Mam za sobą cały sezon na gripach Sunline (grubych) i mogę je spokojnie w powyższych aspektach polecic. Guma jest bardzo miekka i oczywiscie gruba przez co dlonie sie tak nie mecza, oznakow scierania do teraz nie zaowazylem, poza kilku malymi rozdarciami i malego wyrwanego kawalka gumu- to oczywistosc przy upadkach.

Niestety system mocowania barendow w tych gripach jest dosc lichy ;-( i to jest najwiekszy problem. Trzy sroby wkreca sie w kolniez gripa wykonany z twprzywa...efekt? Albo kolnierz ten sie obrabia przy kilkukrotnym dokrecaniu srob, albo przy powazniejszej glebie sie urywa, a my mamy jednego barenda z glowy chyba ze bedziemy szukali po lesie ;-). Ja mam obecnie zalozone barendy bmx'owskie a kolnierze obcialem- teraz wszystko jest jak nalezy a gripy polecam.

Tyle ze sa ta jednoczesnie jedne z najdrozszych i najlepszych na rynku. Jezeli ktos nie chce tyle placic to zostaje kupowac 2-3 pary skrecanych po 25zl na sezon intensywnej jazdy. Tyle ze kosztem dodatkowym bedzie znaczna utrata komfortu w porownaniu do sunline na przyklad.
http://www.endura.pl
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

KefirQn tylko odi. Sunline to zło.

ACextreme wlasnie dlatego sunline nie polece. Czemu niby sa najlepsze? Sa grube i to ich jedyna zaleta. Guma jest za miekka i sciera sie na kazdej glebie (a jak juz rozprujesz to od jazdy), a barendy potrafia 3-4 razy na dzien odpasc. Do tego zero kompatybilnosci z karbonowymi kierownicami wbrew zapewnioniom sunline. Na odi jezdze od 3 lat i nie ma sladu na nich po glebach kiedy sunline po prostu sypia sie. Jedyna zaleta jest wygoda ale za taka cene oczekiwałbym wiekszej zywotnosci.
czeSieKdh
Kontakt:

Post autor: czeSieKdh »

heh prodigy to prawie to samo co dartmor bardzi dobrze sie trzymaja rak i rekawiczek ale starczaja na 2 m-ce intensywnej jazdy;] :)
Rodzer
Kontakt:

Post autor: Rodzer »

Prodigi roznia sie od dartmora. Dartmor jest z miekszej gumy (1-2 miesiecy i sa starte do 0). Trzymanie tez kiepskie. Co do prodidgi to maja twardsza gume. Dluzej na nich pojezdzisz, ale bez rewelacji. Z dwojga zlego lepsze sa prodidgy ;)
bottle
Kontakt:

Post autor: bottle »

A ja mam dartmoora i nie płaczę. Jak masz rękawiczki dobre i nie masz gripshiftów (w wypadku raczej przyciętego gripa) to nie wydają mi się żeby po 2 mieś poszły. Może nie wystarczą na cały sezon ale nie przesadzajmy. A z racji że właśnie jest mieszanka ścieralna to trzymają się wystarczająco i kolorki w sumie są ok.
S: NS Radiator, NS Bad Mama, NS Roller 9mm, Hayes Nine (części), Kaseta Alivio
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Ja bym polecił Meridy X-mission czy jakoś tam. Są tanie i dobrze trzymają, ale coś za coś tak za 6 miesięcy powinny być "gołe" ale nie do końca :P
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

ja szczerze polecam PRIMO Corey Martinez :D może i bmx'owe ale naprawde świetnie się trzymają, ścieraja sie powoli :) ja je uwielbiam :)
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

bottle :)
"kolorki są ok" - to Ty na rowerze jeździsz, czy na lansie?

Dziwie się tym, którzy gripy dartmoora chwalą - chyba nigdy na niczym lepszym nie jeździli (znam też takich). Kolega ma gripy z powyższej firmy. "na oko" (tj. "na chwyt") trzymają okropnie, twarde, nie wygodne.

Teraz zamontowałem ODI Ruffian. Co do wytrzymałości - to na razie wiele powiedzieć nie mogę, ale trzymanie... boskie. Guma dosłownie "lepi się w rękach", niezastąpione dla tych jeżdżących bez rękawiczek - dla tych drugich, oczywiście też wyśmienite.
http://brooce.pinkbike.com
sanciak
Kontakt:

Post autor: sanciak »

ja przejeździłem cały sezon na lizard skins peaty i powiem ze chwyty zdarły się jakieś 5-8% . Chwyty się trzymają i dłoni gołej jak i rękawiczkę świetnie .. !! Na razie nie mam zamiaru ich zmieniać bo nie jeździłem na lepszych chwytach ...
ODPOWIEDZ