Hamulec OctaneOne - wasze opinie!
Hamulec OctaneOne - wasze opinie!
Szukałem w sprzętowni ale niestey nic nie znalazłem. Na forum też pusto - jest jakiś temat ale zero konkretów!
Otóż jak sprawuje się Wasz ocatne? Zastanawiam się nad kupnem tył-180mm i chciałbym poznać Wasze opinie. Proszę o wypowiadanie się TYLKO osoby, które mają/miały ten hamulec i mogą coś o nim powiedzieć. Proszę też nie mówić mi żebym kupił bb5 czy mx2 bo te hamulce znam bardzo dobrze - interesują mnie tylko i wyłącznie opinie na temat Octane.
Jak to jest naprawdę? Obalmy mity - wyłóżmy karty na stół! Proszę o opinie!
Otóż jak sprawuje się Wasz ocatne? Zastanawiam się nad kupnem tył-180mm i chciałbym poznać Wasze opinie. Proszę o wypowiadanie się TYLKO osoby, które mają/miały ten hamulec i mogą coś o nim powiedzieć. Proszę też nie mówić mi żebym kupił bb5 czy mx2 bo te hamulce znam bardzo dobrze - interesują mnie tylko i wyłącznie opinie na temat Octane.
Jak to jest naprawdę? Obalmy mity - wyłóżmy karty na stół! Proszę o opinie!
--->Bombell pisze:http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ght=octane
--->greenman pisze:dzialą na tej samej zasadzie co win zip
http://www.dh-zone.com/sprzetownia/rece ... pr&SID=811

Ja mam Octane'a i powiem tak. Ludzie go zachwalają ale ja nie powiem o nim ani nic bardzo dobrego, ano bardzo złego. Działa hamuje,ale dokładniej ci nie powiem bo mój jest kompletnie nie wyregulowany ponieważ jeżdże dirt i nie przykładam za dużej wagi do tego czy hamulec jest jak zyleta. Mam zamaiar go troche podregulowac i wtedy zobacze naprawde na co go stac bo póki co przez moje lenistwo jest przeciętny 

pierdolona emo moda
to praktycznie to samo co blackbox i winzip, ale z ciut lepszą regulacją (coś jak trialign z avida)
Wiec jak ktos twierdzi że te cieżko wyregulować to nie wiem co by było z blackboxem
Modulacje może mieć jako taką, trzeba tyllko dobre klamki, najlepiej z regulacją ciągu.
Siła (mówiąc o blackboxie) bardzo duża.
Klocki (jak wyżej) bardzo trwałe. 2 sezony, a klocków ledwo co ubyło
Wiec jak ktos twierdzi że te cieżko wyregulować to nie wiem co by było z blackboxem

Modulacje może mieć jako taką, trzeba tyllko dobre klamki, najlepiej z regulacją ciągu.
Siła (mówiąc o blackboxie) bardzo duża.
Klocki (jak wyżej) bardzo trwałe. 2 sezony, a klocków ledwo co ubyło