Różnica między MTX33 a S-type ???
-
- Kontakt:
Różnica między MTX33 a S-type ???
Witam
Pytanie mam związane z zakupem obręczy. w grę w chodzi S type którego już trudno dostać oraz mtx 33 mm . Chłopaki z podwórka powtarzają że to co innego ze względu na minimalna różnice wykonania i inny materiał ja zaś po dłuższym przyglądnięciu się tym obręczą stwierdziłem że są takie same ... a o materiale nic nie znalazłem ... wiec jak to jest ?? lepiej się pomęczyć z tym s type czy spokojnie kupić mtx 33 ??
Pytanie mam związane z zakupem obręczy. w grę w chodzi S type którego już trudno dostać oraz mtx 33 mm . Chłopaki z podwórka powtarzają że to co innego ze względu na minimalna różnice wykonania i inny materiał ja zaś po dłuższym przyglądnięciu się tym obręczą stwierdziłem że są takie same ... a o materiale nic nie znalazłem ... wiec jak to jest ?? lepiej się pomęczyć z tym s type czy spokojnie kupić mtx 33 ??
po co się męczyć? masz tu S-Type
lepiej brać coś co do czego nie ma się wątpliwości
http://allegro.pl/item559363636_obrecz_ ... aniej.html

http://allegro.pl/item559363636_obrecz_ ... aniej.html
-
- Kontakt:
yhm rozumie czyli miałem racje ... poczekam jeszcze moze na jakieś wypowiedzi i do końca zadecyduje ..
No tak ale załóżmy rozwalam jedna z obręczy , i nie ma s type i muszę wziąsc mtx i mam 2 inne obrecze co mi bardzo gra na nerwach ... wole kupic te mtx y tylko chciałem wiedzieć jak to z tym jest bo doszły mnie słuchy że sa gorsze od s type
No tak ale załóżmy rozwalam jedna z obręczy , i nie ma s type i muszę wziąsc mtx i mam 2 inne obrecze co mi bardzo gra na nerwach ... wole kupic te mtx y tylko chciałem wiedzieć jak to z tym jest bo doszły mnie słuchy że sa gorsze od s type
-
- Kontakt:
Ok . Spoko wiec bez żadnych obaw biorę mtx y dzieki !!
Zakupiłem sobie właśnie 2 obręcze mtx byłem w sklepie ważyłem mierzyłem cudowałem i tak dla wiadomości napiszę że mtx to co innego nie jest to samo co s type waży 50 gr mniej jest niższy o pół tory milimetra i poprzeczka w środku jest całkiem inna szerokosc jedynie ta sama ... krawędzie obręczy przy rowkach na opone jet także inaczej zrobiona .
Zakupiłem sobie właśnie 2 obręcze mtx byłem w sklepie ważyłem mierzyłem cudowałem i tak dla wiadomości napiszę że mtx to co innego nie jest to samo co s type waży 50 gr mniej jest niższy o pół tory milimetra i poprzeczka w środku jest całkiem inna szerokosc jedynie ta sama ... krawędzie obręczy przy rowkach na opone jet także inaczej zrobiona .
mtx 33 to na pewno nie jest to samo co s-type, podobno mtx 33 duzo mniej wytrzymały od s-type ! Ale jak już kopiłeś to sam sie przekonasz...oby ta teoria w Twoim przypadku sie nie sprawdziła 
ps. Coś mi sie przypomina ze chyba juz był taki temat na dh-zone :P

ps. Coś mi sie przypomina ze chyba juz był taki temat na dh-zone :P
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
taa dokładnie mtx33 to nie to samo co s-type. Miałem oba. Stype miałem z tyłu 2 sezony i nie miał zadnego wgniota i nic, potem dałem go na przód i do tej pory smiga a za to na tyle od czerwca miałem mtx33 i nie dosc ze jest strasznie miekki to wszystko sie centrowalo( wiem ze to tez od zaplotu zalezy) ale ogolnie wg mnie o wiele lepszym wyborem bedzie stary dobry s-type 

www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
-
- Kontakt:
Aha no to teraz sie rozpisali
jak już kupiłem po wyżej pisali .że to to samo
nie jestem jakimś wielkim niszczycielem kółek wiec możliwe że wytrzymają zwłaszcza na dobrych szprychach . Ale s type Juz z tego co wiem nie produkują i teraz sprzedaje sie to co zostało. W przypadku np rozwalenia jednej z obreczy może być problem z dokupieniem odpowiedniej i będę musiał kupić np mtx czyli będę miał 2 inne obręcze czego serdecznie nie trawie .

-
- Kontakt: