Nietypowe malowanie ramy.

3fF*cHick
Kontakt:

Nietypowe malowanie ramy.

Post autor: 3fF*cHick »

Mam problem, chcę zmienić kolor mojej ramy, aktualnie mam nieużywanego NS Capitala kremowego, a bardzo chcę uzyskać kolor Edycji Limitowanej NS Bitch Redrum http://www.pinkbike.com/photo/1052899/ mam nadzieję, że kolega się nie obrazi, że wstawiam zdjęcie :) ) Jest to lakier prawdopodobnie metaliczny kładziony też prawdopodobnie na bezbarwny podkład, ponieważ widać przez niego spawy. Mnie też interesuję, taki efekt metaliczny (lub półprzeźroczysty). Wydaję mi się, że w celu ułatwienia, można wykonać taką operację http://www.pinkbike.com/photo/3322622/ , lakier ściągnięty chemicznie, do tego polerka i lakier bezbarwny. Niestety obdzwoniłem lakiernie w Warszawie i wszystkie malują tylko proszkowo do tego polerka, ściągnięcie lakieru trzeba zrobić samemu... Tak więc moje pytanie, ktoś wie gdzie to zrobić?

PZDR
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Lakier zedrzeć to nie problem, puszka Scansolu powinna wystarczyć.
Polerka myślę, że aż tak bardzo nie potrzebna bo na stali zazwyczaj raw wychodzi całkiem fajne.
A co do samego koloru to znajomy zrobił taki efekt półprzezroczystości tylko z kolorem ciemnej zieleni w następujący sposób. Najpierw zrawował ramę, odtłuścił na to bezbarwny, potem bezbarwny zmieszany z kolorem 2-3 warstwy ( ale niestety nie wiem w jakich proporcjach ) i na to bezbarwny. Pistolet miał swój a w doborze lakieru pomógł mu znajomy fachowiec więc drogo go to nie wyszło a efekt zadowalający.
Postaram się załatwić zdjęcie jak mu to wyszło.
Ziemniak93
Kontakt:

Post autor: Ziemniak93 »

Nie, wiecie może jak wyglada rama alu na bezbarwnym ?
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Pinkbike :arrow: Photo :arrow: Enter text :arrow: Raw :arrow: Search :arrow: Enter :arrow: Enjoy :)
3fF*cHick
Kontakt:

Post autor: 3fF*cHick »

słuchaj bombell weź podrzuć fotę tego roweru, w razie czego masz kontakt z tym ziomem? :D
ODPOWIEDZ