Mam problem, chcę zmienić kolor mojej ramy, aktualnie mam nieużywanego NS Capitala kremowego, a bardzo chcę uzyskać kolor Edycji Limitowanej NS Bitch Redrum http://www.pinkbike.com/photo/1052899/ mam nadzieję, że kolega się nie obrazi, że wstawiam zdjęcie :) ) Jest to lakier prawdopodobnie metaliczny kładziony też prawdopodobnie na bezbarwny podkład, ponieważ widać przez niego spawy. Mnie też interesuję, taki efekt metaliczny (lub półprzeźroczysty). Wydaję mi się, że w celu ułatwienia, można wykonać taką operację http://www.pinkbike.com/photo/3322622/ , lakier ściągnięty chemicznie, do tego polerka i lakier bezbarwny. Niestety obdzwoniłem lakiernie w Warszawie i wszystkie malują tylko proszkowo do tego polerka, ściągnięcie lakieru trzeba zrobić samemu... Tak więc moje pytanie, ktoś wie gdzie to zrobić?
PZDR
Nietypowe malowanie ramy.
Lakier zedrzeć to nie problem, puszka Scansolu powinna wystarczyć.
Polerka myślę, że aż tak bardzo nie potrzebna bo na stali zazwyczaj raw wychodzi całkiem fajne.
A co do samego koloru to znajomy zrobił taki efekt półprzezroczystości tylko z kolorem ciemnej zieleni w następujący sposób. Najpierw zrawował ramę, odtłuścił na to bezbarwny, potem bezbarwny zmieszany z kolorem 2-3 warstwy ( ale niestety nie wiem w jakich proporcjach ) i na to bezbarwny. Pistolet miał swój a w doborze lakieru pomógł mu znajomy fachowiec więc drogo go to nie wyszło a efekt zadowalający.
Postaram się załatwić zdjęcie jak mu to wyszło.
Polerka myślę, że aż tak bardzo nie potrzebna bo na stali zazwyczaj raw wychodzi całkiem fajne.
A co do samego koloru to znajomy zrobił taki efekt półprzezroczystości tylko z kolorem ciemnej zieleni w następujący sposób. Najpierw zrawował ramę, odtłuścił na to bezbarwny, potem bezbarwny zmieszany z kolorem 2-3 warstwy ( ale niestety nie wiem w jakich proporcjach ) i na to bezbarwny. Pistolet miał swój a w doborze lakieru pomógł mu znajomy fachowiec więc drogo go to nie wyszło a efekt zadowalający.
Postaram się załatwić zdjęcie jak mu to wyszło.
-
- Kontakt: