mam pytanie związane z konserwacją tego amora.
jak to sie robi. jakie płyny się do niego wlewa itd.
pzdr
RST Launch 130mm
Zamyka się oczy, smaruje smalcem, wyrzuca na śmietnik i kupuje coś porządnego.
wlewać to się wlewa do niego olej, ale jak to trudno powiedzieć, RST zawsze były "ciężkie" pod tym względem. Odkkręć śruby u dołu, wszystko dokładnie wyczyść z syfu, posmaruj wazeliną techniczną i złóż. W RST nie spotkałem jeszcze otwartej kąpieli, w większości przypadków dobranie się do kartusza olejowego było dość skomplikowane, a koniec końców na ogól olej był jeszcze OK i mówię tutaj o 5 letnich zabytkach, w Launchu prawie na pewno będzie OK, nie ma sensu tego ruszać. Wyczyścić tylko ślizgi, posmarować i jeździć aż się nie połamie.
wlewać to się wlewa do niego olej, ale jak to trudno powiedzieć, RST zawsze były "ciężkie" pod tym względem. Odkkręć śruby u dołu, wszystko dokładnie wyczyść z syfu, posmaruj wazeliną techniczną i złóż. W RST nie spotkałem jeszcze otwartej kąpieli, w większości przypadków dobranie się do kartusza olejowego było dość skomplikowane, a koniec końców na ogól olej był jeszcze OK i mówię tutaj o 5 letnich zabytkach, w Launchu prawie na pewno będzie OK, nie ma sensu tego ruszać. Wyczyścić tylko ślizgi, posmarować i jeździć aż się nie połamie.
a więc tak miałem launcha i nie byłem zadowolony to sprzedałem i kupiłem duro . Kolega ma i nie miał kasy aby zmienic na cos lepszego i zaczelismy go tuningowac:) do prawej lagi nic nie wlewaj bo po kilku godz tłumik się zatnie i nie bd chodził wgl. Do lewej mozesz cos wlac ale raczej to nic nie daje.
-Rozkrec go na częsci pierwsze
-wyrzuć elastomer
-cieniutkim wiertłem rozwierć od dołu tłumik
-złóż całego
-kup strzykawkę 10ml i igłę 12,nabierz oleju <jakiegos rzadkiego> i wlej pod uszczelki po 5 ml. praca będzie całkiem fajna a jak na rst to wyśmienita. Jak masz jakieś pytania to pisz na priv albo gg:6007955
-Rozkrec go na częsci pierwsze
-wyrzuć elastomer
-cieniutkim wiertłem rozwierć od dołu tłumik
-złóż całego
-kup strzykawkę 10ml i igłę 12,nabierz oleju <jakiegos rzadkiego> i wlej pod uszczelki po 5 ml. praca będzie całkiem fajna a jak na rst to wyśmienita. Jak masz jakieś pytania to pisz na priv albo gg:6007955

http://devil17.pinkbike.com