Usunięcie lakieru z ramy.

Bomber_GD
Kontakt:

Usunięcie lakieru z ramy.

Post autor: Bomber_GD »

Witam potrzebuję usunąć lakier z ramy ale nie sam bo już mi sie nie chce. Wcześniejszą ramę oczyściłem z lakieru przy użyciu Scansolu jednakże teraz już mi sie tego nie chce robić. Piaskowanie odpada bo wszędzie w Gdańsku piaskują tylko piaskiem a jak sie spytałem czy można elektrokorundem to nie wiedzieli co to jest. Tak więc jak to jest- czy w lakierniach przed polakierowaniem czegoś lakier jest usuwany jakoś chemicznie ? Poprostu chce usunąć ten lakier przy użyciu chemii ale nie chce mi sie tego samemu robić (leń) :D
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Po 1 uzyj szukajki bo dokladnie taki sma temat byl jakis czas temu. Arthur sie pytal czy bodajze piaskowac lub chemicznie go usunac.

Dasz rame do porzadnej lakierni ktora wyplucze ja w kwasie. Wtedy jest oczywiscie drozej.
jame$
Kontakt:

Post autor: jame$ »

mozna kupic preparat w sprayu za chyba około 20zł.... dzieki ktoremu pozbedziesz sie lakieru..;p
http://www.pinkbike.com/photo/7264360/
Bomber_GD
Kontakt:

Post autor: Bomber_GD »

Nie wiem czy przeczytać ze zrozumieniem to za wielki problem- nie chce mi sie robic tego samemu !
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

Bomber_GD pisze:Nie wiem czy przeczytać ze zrozumieniem to za wielki problem- nie chce mi sie robic tego samemu !
majsta poszukaj tematu o usuwaniu lakieru z ramy i przeczytaj go (to chyba nie boli)
ODPOWIEDZ