Ze 175 na 165 [korba]

cuba
Kontakt:

Ze 175 na 165 [korba]

Post autor: cuba »

Przesiadłem się ze stosiedemdziestąkipiątki na stosześdziesiątkępiątkę i z roweru zrobiła się istna krowa, a raczej muł. Trasy które pokonywałem wcześniej bez podnoszenia dupy z siodła, teraz przyprawiają mnie o ostrą zadyszkę. Ktoś ma podobne wrażenia??
Co da zmiana blatu na mniejszy?? Pewnie będzie trochę lżej, ale zapewne będę mógł zapomnieć o żwawym pokonywaniu tras?
aha, a są dostępne jakieś stoosiemdziesiątki lub nawet stoosiemdziesiątkipiątki?? bo kuzva nie zdawałem sobie sprawy ze jeden centymetr na kazdym ramieniu az tyle znaczy....

...::: niezadowolony z nowej korby :::...
...::: ziz iz wird :::...
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ja jeszcze na mojej nie jezdzilem, jest lacznie krotsza o centymetr...

Zobaczymy bo jeszce na tym nie jezdzilem.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

Ja tam mam 170 i jest OK. Wcześniej miałem 175 i jakoś aż takiej różnicy nie poczułem. Może to dlatego że zmieniłem korbe razem z ramą :P 180 ani 185 nie spotkałem ale jak jeździłem u kogoś na 175 to też mi jakoś różnicy nie zrobiło.

Pozdro 4 @ll
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

Jezdzisz XC chyba, bo ogolnie 170 i dluzsze sie do xc uzywa do dj czy fr raczej stosuje sie krotkie korby, jaka masz rame ?
Local Swinga-Swinga
Miniak
Kontakt:

Post autor: Miniak »

Chyba tylko xtr ma korbę 180mm...
Stinky
Kontakt:

JA MAM TRUVATIVE DH, ALE NIE JESTEM PEWIEN KTORY MODEL 165 CZY 170MM, MUSZE SPRAWDZIC JAK WROCE Z WAKACJI
Local Swinga-Swinga
cuba
Kontakt:

Post autor: cuba »

drag 14, w XC nie jezdze, choc szzcerze mowiac najbardziej pociaga mnie wlasnie agresywne XC, enduro, cross, jak zwał tak zwał, wiecie o co chodzi, pozapierniczac szybko po miescie, schodki, murki, te sprawy, pochylnie, dziwki, dropy itp to jest dla mnie cos. dualówka zabałdzo sie do tego nie nadaje, typowe xc równiez, a z krótką korbą za szybko nie pojezdze.....
...::: ziz iz wird :::...
Stinky
Kontakt:

no niestety, powiem ci ze mialem 2 lata przerwy z powodu wypadku samochodowego (przytylo sie troche) jak wsiadlem na rower to byla masakra, ale schudlem z 8kg i jest niezle, zmierzam jeszcze sie troche odchudzic, moze bedzie szybciej, a co do xc to kiedys byla moja ulubiona dyscyplina, ze 3 rowery skatowalem na xc
Local Swinga-Swinga
ODPOWIEDZ