[Karpacz] Czy jest tam coś do jeżdżenia ?

_blonDIE_
Kontakt:

[Karpacz] Czy jest tam coś do jeżdżenia ?

Post autor: _blonDIE_ »

Siema,

Bede na pseudeo wczasach za jakis czas w Karpaczu, stad moje pytanie czy sa tam jakies trasy ? Czy od razu udezac do Spindla w Czechach ? :) Slyszalem o zjezdzie czarnym szlakiem ale nie wiem czy to dozwolone... oficjalnie :)
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Szkoda czasu na taki przetrwalnik komuny jak Karpacz - wal prosto do Szpindla (masz blisko) za 300 koron jeździsz cały dzień po 3km trasie Pucharu Świata - dokładniej to Svety Petr (nazwa wyciągu)
Kontakt:

Post autor: Tolek »

Jest gdzie. Niestety nie ma żadnego wyciągu. (tzn jest na kopę, ale nie wpuszczają z rowerami ;|)
Wystarczy dokładnie zapoznać się z mapą (ewentualnie uderz do biura informacji, tam pracuje znajomy, który jest jedynym riderem w karpaczu i on Cię naprowadzi na parę tras), głownie są to dawne ścieżki drwali.
Ewentualnie możesz jeszcze wpaść do Jeleniej, mamy parę tras ;p
www.happynegro.ownlog.com
www.tolek.pinkbike.com
Tolek
Kontakt:

Post autor: Tolek »

Jeśli masz SX Traila z Travisem Triple, to namierzony zostałeś w piątek :)
A w sprawie tras pójdź do biura turystyki karkonosze (czy jakoś tak) koło żabki.
www.happynegro.ownlog.com
www.tolek.pinkbike.com
_blonDIE_
Kontakt:

Post autor: _blonDIE_ »

Niestety to nie ja :) Ja ujezdzam czarnego Iron Horsa SGS Team, ale mniejsza z tym.

No wiec juz wrocilem i co moge powiedziec o trasach w Karpaczu, to polecam wziac jakis trasnsport (ja bralem taxi) do kosciolka Wang i zjechac najpierw zielonym szlakiem, a natepenie na skrzyzowaniu odbic w czerwony szlak az do tamy. Za tama ja sie puscilem prawa strona potoku (ciekawy zjazd po dosc sporych kamieniach, znacznie ciezej sie schodzilo pieszo niz zjezdzalo).
Wiem, ze na lewym brzegu potoku tez sa jakies sciezki, ale czy czasem nie ida pod gore to nie udalo mi sie juz sprawdzic :(
Generalnie trasa szybka, dwie sekcje po korzeniach + omijanie turystow. W paru miejscach mozna sobie zrobic pseudo drop'a.

A poza tym to do Szpindla :) (polecam trase przez Szklarska bo znacznie lepsza droga niz ta na wschod od Karpacza).
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

_blonDIE_ są jeszcze rokytnice i liberec w okolicy, no i w samej jeleniej i przyległych miejscach jest gdzie pojeździć (z chojnika jest wesoło a i stara dobra szyba jest miła) :)
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
ODPOWIEDZ