haki w ramie?Pomocy

juraski
Kontakt:

haki w ramie?Pomocy

Post autor: juraski »

Hey mam problem, jeździłem na krzywym zacisku i niestety wyżłobiło mi haki od tylniego koło.Rama to dragstar więc haki są pionowe...

Problem jest gdyż po zrobieniu większego bunnego lub jakimś skoku koło się wysówa :/ i zaczyna ocierać o rame,
... nie wspomne już o kręceniu jakiegoś piwota albo 180 bo koło na boki nie jest wogóle stabilne.
Jak można to naprawić?Słyszałem o zaspawaniu i wyżłobieniu nowych haków, lub zalanie poksipolem i wyformowanie ...
Piszcie co i jak z góry dzięks :)
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

porób podkładki aby wypełnić jakoś tą dziure

spawanie alu ? to nie stal że każdy to zrobi...

kup grubszą oś :)
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
juraski
Kontakt:

Yogi wiem że to nie stal, ale da rade to zrobić z tym że musiałbym kogoś znaleźć i kosztowało by to z 50zł min.
Dzelon_1990
Kontakt:

Post autor: Dzelon_1990 »

Zmieś koło na na nakrętki bo pewnie masz szybkozamykacz. Nakrętek nic nie ruszy:)
grzegorz88
Kontakt:

Post autor: grzegorz88 »

juraski tak jak ktos zauwazyl kolo prawdopodobnie wypada z powodu tego ze masz wyrobiony hak jak rowniez dlatego ze masz szybkozamykacz.
Prawdopodobnie rozwiazanie na sruby by pomoglo.

Powiem Ci tak - nie przerabiaj hakow jesli mialoby to byc spawanie.
Ja wyrobilem hak śrubą i dalem do odlania nowy hak. Pękło po niecalym miesiacu jazdy. Pospawalem kolejny raz ze wspawką i narazie trzyma ale nie wiąże dlugiej przyszlosci z tą ramka :P .
Zauwaz ze haki prawdopodobnie dla zmniejszenia wagi nie są odlewane jako calosc tylko mają `dziury`. Wlasnie w tym miejscu bedzie najbardziej narazona Twoja rama po spawaniu i tam pyknie.

Sproboj rozwiazania z inna piasta na sruby.
Pozdro
E.F.R. Elbląg
Street
juraski
Kontakt:

to mnie pocieszyliście a myślałem że to mały problem :/
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

ja w swoim pierwszym dragu mialem taki motyw ze mi krzywil szybkozamykacze od strony nakretki. Nie wiem czego to byla wina. Teraz mam innego i jest dobrze odpukac w niemalowane.

Mysle ze os z srubkami powinna pomoc - jakies podkladi ewentualnie.
juraski
Kontakt:

ddexMam ten sam motyw

z tym że hak jest wyżłobiony z jednej strony, kupie nowy szybkozamykacz,hak do przerzutki, podpiłuje to minimalne wyjechanie i zakleje czymś choćby poxipolem bo to chodzi o równe weście w rame tylko (wyjechanie jest małe a jednak wpływa na jazde)
i zacisne poskacze i zobaczymy ale każdy mówi że to pomoże...
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

ełne osie sobie zamontujcie... wtedy nic nie ruszy :))
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
poldeck
Kontakt:

Post autor: poldeck »

Eee tam... Weź jakiś bardzo gruby papier ścierny i wytnij z niego podkładki, po czym załóż je tak by były między hakami a zapinaczem , tymi grudkami w stronę ramy i po problemie... Nie będzie siły by to ruszyć:P U mnie działało...
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
Ko$hYkarZ
Kontakt:

Post autor: Ko$hYkarZ »

ja tak samo miałem w moim UMFie ;p wziołem kawałek puszki pozginałem w kilka częsci zklepałem młotkiem u wsadziłem w to miejsce gdzie mi wytarło haki mocno docisnołem szybkozamykaczem i było git :) a jeszcze jakbyś tak zrobił jak ja tu pisze + ośka zwykła na nakrętki to masz problem z głowy :)
ODPOWIEDZ