haki w ramie?Pomocy
haki w ramie?Pomocy
Hey mam problem, jeździłem na krzywym zacisku i niestety wyżłobiło mi haki od tylniego koło.Rama to dragstar więc haki są pionowe...
Problem jest gdyż po zrobieniu większego bunnego lub jakimś skoku koło się wysówa :/ i zaczyna ocierać o rame,
... nie wspomne już o kręceniu jakiegoś piwota albo 180 bo koło na boki nie jest wogóle stabilne.
Jak można to naprawić?Słyszałem o zaspawaniu i wyżłobieniu nowych haków, lub zalanie poksipolem i wyformowanie ...
Piszcie co i jak z góry dzięks :)
Problem jest gdyż po zrobieniu większego bunnego lub jakimś skoku koło się wysówa :/ i zaczyna ocierać o rame,
... nie wspomne już o kręceniu jakiegoś piwota albo 180 bo koło na boki nie jest wogóle stabilne.
Jak można to naprawić?Słyszałem o zaspawaniu i wyżłobieniu nowych haków, lub zalanie poksipolem i wyformowanie ...
Piszcie co i jak z góry dzięks :)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
juraski tak jak ktos zauwazyl kolo prawdopodobnie wypada z powodu tego ze masz wyrobiony hak jak rowniez dlatego ze masz szybkozamykacz.
Prawdopodobnie rozwiazanie na sruby by pomoglo.
Powiem Ci tak - nie przerabiaj hakow jesli mialoby to byc spawanie.
Ja wyrobilem hak śrubą i dalem do odlania nowy hak. Pękło po niecalym miesiacu jazdy. Pospawalem kolejny raz ze wspawką i narazie trzyma ale nie wiąże dlugiej przyszlosci z tą ramka :P .
Zauwaz ze haki prawdopodobnie dla zmniejszenia wagi nie są odlewane jako calosc tylko mają `dziury`. Wlasnie w tym miejscu bedzie najbardziej narazona Twoja rama po spawaniu i tam pyknie.
Sproboj rozwiazania z inna piasta na sruby.
Pozdro
Prawdopodobnie rozwiazanie na sruby by pomoglo.
Powiem Ci tak - nie przerabiaj hakow jesli mialoby to byc spawanie.
Ja wyrobilem hak śrubą i dalem do odlania nowy hak. Pękło po niecalym miesiacu jazdy. Pospawalem kolejny raz ze wspawką i narazie trzyma ale nie wiąże dlugiej przyszlosci z tą ramka :P .
Zauwaz ze haki prawdopodobnie dla zmniejszenia wagi nie są odlewane jako calosc tylko mają `dziury`. Wlasnie w tym miejscu bedzie najbardziej narazona Twoja rama po spawaniu i tam pyknie.
Sproboj rozwiazania z inna piasta na sruby.
Pozdro
E.F.R. Elbląg
Street
Street
ja w swoim pierwszym dragu mialem taki motyw ze mi krzywil szybkozamykacze od strony nakretki. Nie wiem czego to byla wina. Teraz mam innego i jest dobrze odpukac w niemalowane.
Mysle ze os z srubkami powinna pomoc - jakies podkladi ewentualnie.
Mysle ze os z srubkami powinna pomoc - jakies podkladi ewentualnie.
z tym że hak jest wyżłobiony z jednej strony, kupie nowy szybkozamykacz,hak do przerzutki, podpiłuje to minimalne wyjechanie i zakleje czymś choćby poxipolem bo to chodzi o równe weście w rame tylko (wyjechanie jest małe a jednak wpływa na jazde)
i zacisne poskacze i zobaczymy ale każdy mówi że to pomoże...
z tym że hak jest wyżłobiony z jednej strony, kupie nowy szybkozamykacz,hak do przerzutki, podpiłuje to minimalne wyjechanie i zakleje czymś choćby poxipolem bo to chodzi o równe weście w rame tylko (wyjechanie jest małe a jednak wpływa na jazde)
i zacisne poskacze i zobaczymy ale każdy mówi że to pomoże...