kumpel sie zastanawia, czy do ramki street fightera opłaca się włożyć dwupółkę?? stwierdził że na razie kupi sobie duro triple(nie rozumiem jego wyboru) a z czasem coś większego
Ja dwa lata temu miałem street style z duro triple i jezdzilo mi sie bardzo dobrze, wrecz dzieki duro triple zacząłem jezdzic, wczesniej miałem małe amorki i miałem zrypaną geometrie od tamtego czasu mam cały czas 2półki oczywiscie nie duro
Tak wiec jesli Twój kumpel chce sobie złozyc taki rower to ma moje błogosławienstwo...
dzięki za odpowiedź:) jeszcze jedno pytanko związane z ramą, ten street fighter jest z 2008 roku, nie są to jakieś lipne modele?? jaką masz w nim 2półkę??
mardar007 niech twoj kumpel nie rusza triple bo to chyba nawet sztywnej nie mialo wiec padaka, a nie 2 polka. Do tej ramy niech da dobra 1 polke(nawet duro zwykle lepsze bedzie bo pracuje jakos przynajmniej), a nie sklada rower pod rwanie dup bo to sensu nie ma tak sie bawic.
wiem że triple to porażka, mówiłem mu to ale on twierdzi że to jego sprawa. jak jego to jego, mniejsza z nim. chodzi głównie czy ta ramka wytrzyma takie obciążenia, nie chodzi tylko o triple, np jak się wsadzi do niej coś większego
Ja juz ponad rok smigam na street fighterze z amorem 145 mm skoku i sie trzyma,latany w dircie ,czasami płasko i wogule xD a teraz FR i drzewa :P sadze ze 150 mm wytrzyma spokojnie
ja już nie mam sił do niego:D powiem mu że ram wytrzyma i niech robi co chce. zmnienię teraz trochę temat. mam zamiar kupić korbę dartmoora revolt i się zastanawiam nad wyborem supportu. początkowo myślałem nad hard barrem dartmoora, ale słyszałem że też dobre są deore lx (shimano chyba) i truvativ giga pipe, tylko że z truvativa tych giga pipów jest kilka modeli. teraz się zastanawiam co wybrać. jakie są wasze propozycje
mardar007 ja kiedys mialem taki set i mi sie dobrze jezdziło wiadomo ze duro nie ma żadnej pracy ale jezdziło to i miało dla mnie dobre konty.
Obecnie mam big hita z drop offem triple i ramy nie zmienie na nic innego a juz niedługo monster na froncie bedzie.
Ale tak jak mowią przedmówcy zamiast tego tripla niech poszuka dobrego używanego amorka
velo odpisuje ze do 170mm ?? tak mi sie przypomina jak sie kiedys gdzies dowiadywalem. zwykle duro lepsze od tej "2polki" a praca? wymiana oleju oraz mala modyfikacja i bedzie dzialal:]