Damper do ok 400 zł

okok
Kontakt:

Damper do ok 400 zł

Post autor: okok »

Witajcie ;)

Szukam dampera, raczej używany mnie interesuje ze względu oczywiście na niższy koszt. Koniecznie długości 190. Co o takiej długości w tej cenie ciekawego mogę wyrwać? Na co ewentualnie polować na allegro itd? Nie wiem czy w tej cenie coś się znajdzie, ale miło by było gdyby miał jakiś system przeciw bujaniu... Co możecie doradzić? Bo ja jako nowy właściciel fulla mam jeszcze znikome pojęcie o damperach, a wiem też że nie wszystko się dostanie na 190mm, dlatego pytam doświadczonych użytkowników.

Pzdr
koleś
Kontakt:

Post autor: koleś »

moge doradzić aby najpierw sprawdzić w szukajce albo w sprzętowni.lenie
KiLo
Kontakt:

Post autor: KiLo »

Najpierw poczytaj jakie sa dampery i w jakich cenach . Ja DNM jakiegos bym polecił

:wink: EMA :wink:
Byłęm , Zrobiłem , Pojezdziłem , Połamałem ;];]
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

http://allegro.pl/item257140647_damper_ ... azja_.html mialem i polecam. Bardzo fajnie pracuje i jest mega lekki.
n0 ridE n0 fUN
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

hm, do 400zl można znaleźć fajny sprzęt ale czasem lepiej dolozycdo 500zł - wtedy masz już całą gamę różnych damperów.

Zależy też jak chcesz jezdzić. dla przykładu znajomy w orange'u ma damper manitou Radium R - teoretycznie damper do XC, a on smiga FR/DH - i co lepsze damperowi nic sie nie dzieje - ale tu też się liczy technika jazdy i oszczedzanie sprzetu, a ze ejstes poczotkujący mniemam, że będziesz chciał pokatować sprzęt.

Odezwij sie do PIOTREX'a - miał nbiedawno 4waya na sprzedaz 190mm.

A DNM'ów bym nawet przez gumowe rękawiczki nie dotknął - taki syf. Miałem już sporo damperów, w tym 3 DNM'y - każdy sie posypał.
Uważam, że lepiej kupić porządną używkę niż nowego DNM'a... może X lat temu były fajne jak nie było tak sporej konkurencji.. teraz reprezentują sobą 'lumpenploretariat' - czyli lepiej nie mowić...
www.feel-free.pl
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

KiLo dnm?zlituj sie...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ