DC Cock hmm.

wd40
Kontakt:

DC Cock hmm.

Post autor: wd40 »

Jakis czas temu zachwalalem DC Cock. Wszystko bylo w porzadku do puki nie pojechalem w gory. Rama sprawiala wrazenie pancernej, ale rzeczywistpsc jest inna... Dobra od poczatku- pojechalem w gory sowie posmigac, pozjezdzac poskakac. Nie jestem jakims wymiataczem ale ZGIOLEM DC COCK'a !!!! O zeszku rwa mac!!! Po to kupuje rame ktora wazy ponad 3 kg aby byla pancerna i przezyla kazde katowanie, a tu zonk. Dokladnie pogiela sie na tylnych hakach tam gdzie jest ruchome mocowanie hamulca. Ramka zostala skatowana przez Hayes HFX9 HD, a wkoncu to nie taki silny hampel, co by bylo jak bym dal tam gutka albo cos takiego to ja wole nie sprawdzac- mam jedno zycie. Moze cos zapomnialem moze Tomson cos sie wypowie, bo on tam zlamal DRAGA i to tez na tylnych hakach...
mlody_dh
Kontakt:

Post autor: mlody_dh »

ooooooooo..............kurwa.......a ja zaczynalem na cocka zbierac:( nie ma ramy nie do zajechania,ale ze taka rama w takich okolicznosciach?? dziwne.............
Kupie połamane bombery, części do nich, pisać na gg...
Carpez
Kontakt:

Post autor: Carpez »

jak masz zdjecia to daj link do nich...
ciekawi mnie jak to wyglada, amiala byc super extra ramka...
Je*** podpisy, biuro-kracje, dress i je*** chip-chop
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

kurde
ja mam cocka z gustavem 2004
teraz po Wrocławiu jeżdże i ten adapter jest naprawde zły ja żeby mi gutek tam wszedł z adpaterem musiałem przycisnąć adapter na stalowe opaski zaciskowe ścisnięte na maxa.

Pozdro
Jutro o 11 na grunwaldzie pod salonem skody usawcie się wrocławianie
A tam
wd40
Kontakt:

aha ten adapter jest z magnezu, wiec sie lamie jeszcze lepiej niz alu...
-=GrindeR=-
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

stary nius z glownej dh-zlomu:
"Cena około 1500 PLN to nie mało, jednak biorąc pod uwagę przepaść pomiędzy Cockiem a konkurencją, wydaje się do przełknięcia"
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

wszystko peka. Stal mimo że wg. mnie lepsza do moich zainteresowań też peka. A i pogiąć można.
BimBim

Post autor: BimBim »

tia, czyli cock sie jebie, tosa tez, pitbul tez, to teraz jeszcze tylko amstaf mastif i presa...
wd40
Kontakt:

No dobra, ale po cholere tyle spawow jak wszystko sie gnie od byle czego?? BEDZIEMY REKLAMOWAC!!! To jest ewidentnie wada w konstrukcji.
KARL
Kontakt:

Post autor: KARL »

jak to zlamal draga? w ktorym miejscu dokladnie? masz jakeis zdjecia ?
JA www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=235917
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

Tak Tomson jest jednym z nielicznych a może pierwszy który złamł draga gdzie? Chyba na kosmosie.
A tam
pitbull
Kontakt:

Post autor: pitbull »

hehhhhhhhh.......witam panowie!!! ja chciałbym to samo napisać co wd40...:( oczywiście zupełnie inna sytuacja :) kumpel niedawno kupil Cocka!!! ramka tez niby nie do zajebania..:( ale po jakims czasie jazdy haki złapały luzy, a hamplem na tyle był hayes hf9 :)!!! no i pewnego razu jadąc do mnie robił bunnego na 3 cm kraweżnik (nie żartuje) i przy lądawaniu lekko zacisnął klamke!!! no i zonk :(:(:( wygięly sie haki i drugie haki od mocowania na nich koła!!!!ale jzu ramcie wysłał ma miec nówke moze z tytanowymi hakami P:P:P:P
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=258640
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

cock peka na hakach
potwierdzam
klient na niedolocie tak pokrzywil hak ze sie w glowie nie miescie
mają to poprawic jeszcze w tym sezonie (pewnie zrobią w przyszlym) jak to zrobią to bedzie pancerna ramka:)))
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

chciałbym zobaczyć fotki.
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

ja i pitbull mowimy o tym samym gosciu
jak bede mial czas to zapodam foto
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
wd40
Kontakt:

te luzy to wlasnie sprawka krzywienia sie tych hakow:(
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

1. kazda rame mozna zniszczyc
2. nie kazda mozna zniszczyc od hamowania

to, ze cock sie rozwala na hakach wcale mnie nie dziwi. jak tylko zobaczylem fotki tej ramy, podejrzewalem, ze to bedzie jej wrazliwe miejsce. wszystko jest tam bardzo cieniutkie i delikatne. slowem za bardzo odchudzone. nie chcialem nic mowic, bo zaraz pietnastoletni "fachofffcy" by mnie zjedli.

podbne zdanie mialem o ramie tosa inu, gdy tylko ja pierwszy raz zobaczylem na zywo. wiedzialem, ze beda problemy z tymi malutkimi ogniwkami pod suportem. i juz pierwsze osoby sie na to skarzyly.

no i masz babo placek :)
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

no doladnie ja tez tam mowilem ze na dole w tosie te elemenciki cos slabe sa i ciekawe ile to pociagnie gdzies w starszych postach to jest pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Borysewicz
Kontakt:

Post autor: Borysewicz »

a moze dzikus zrobi jakies ramy ktorymi polska bedzie sie mogla chwalic na zachodzie.

jak bylem w austrii to ludzie mowili ze znaja duncona ale skoro on odstawia takie akcje np. z tym cockiem to nie najlepiej o nich swiadczy.

mysle ze jak by duncon wiecej myslal nad wzmocnieniem ram a mniej nad ich malowaniem to ta firma miala by przyszlosc.

btw. pitbul duo chyba nie pekal ;)
pokoj.
ODPOWIEDZ