Boxxer Race 2006 Olej+smar

Pedros
Kontakt:

Boxxer Race 2006 Olej+smar

Post autor: Pedros »

Mam pytanko jakiego oleju i jakiego smaru uzywacie do tego amorka? Chodzi mi o zamienniki a nie te co podaje producent bo ceny sa chore!!!
Może wypowie sie ktos kto go serwisował a i jeszcze jedno moze ktos probował zalać olejem ta goleń ze sprezyna (gore i dół) jak tak to jakim i jaki był efekt.
PS. Kupiłem olej motorex 5w podejdzie? (gora i dół) producent podaje ze gora 5w a dół 15w ja i tak mam tłumienie powrotu i tak praktycznie wykrecone wiec mysle ze jak bym jes skrecił to powinno dac rade.
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

Jedyne co Ci pomogę to że do smarowania goleni możesz użyć Brunoxa sprawdzony do takich zastosowań.
Pedros
Kontakt:

? Brunoxa uzywam ale do pryskania ich. Chodzi mi o smar ktorym nalezy posmarować sprezynę oraz pod uszczelki kurzowe
Pedros
Kontakt:

do góry
Co nikt sam nie serwisował boxxera?
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

producent podaje, ze 15W na dół bo ten olej sluzy tylko do smaroawania, wiec radze zastosowac gesty i lepki olej.

po to jest tak duzo lepkosci do wyboru, zeby kazdy mogl dostosowac amor pod siebie, wiec jaki olej wybierzesz do goleni to twoj wybor(tez jezdzilem na 5W - nigdy wiecej takiego rzadkiego).

smar na sprezyne i pod uszczelki - nie uzywalem i wiekszosc tez nie uzywa, poprostu olej w goleni spelnia tą role.

na golenie nie uzywa sie brunoxa, a brunoxa DEO, zwykly ma wlasciwosci penetrujace i wyplukuje olej, a nie smaruje jak DEO.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

ja tam zawsze smaruje uszczelki jak rozbieram amora. uzywam do tego celu specjalnej wazelinki.
Kontakt:

Post autor: ReplaY »

Brunox DEO to mit. Wystarczy zwykły olej 15WT, który wlewamy na dół goleni. Trzeba lekko odchylic krawędź uszczelki i wlać odrobinę oleju pod nia. To nawet sam RS poleca. Dobre są jeszcze oleje Motul.
www.foesracing.com
ODPOWIEDZ