U.S. Consumer Product Safety Commission razem z marzem wycofuje kilka serii 888 z 08 rocznika z powodu nie powracania przy kompresji w efekcie czego amor zabijal sie na zero skoku. Komus tutaj sie tak stało wiec moze wiecej rodaków mialo takie problemy. Nie wiem czy wycofanie tylko stanów dotyczy (a nawet jesli to niektórzy przez allegro kupowali ze stanów) ale warto wiedziec, zwlaszcza, ze jest to jakby nie patrzec oficialne potwierdzenie tego co sie mówi o wczesnych marzach 888 z 08.
Michal4X podobno juz w 08 marz fabryke na tajwanie zmienił na lepsza i pozniejsze 08 sa niby lepsze. Mniej sie w sumie slyszy o wadliwych produktach kupionych pozniej wiec jest to mozliwe.
A ktoś ma tą serie wadliwą? znaczy T07D07/D09 ??
Bo ja mam z Gregorio i jak zadzwoniłem dziś do nich to Pan mnie poinformował, że oni mieli wszystkie modele już poprawione bo wiedzieli o tej wadzie wcześniej.
Wczoraj im wysłałem dane amorka, a dziś mi odpisali żebym przysłał go a oni go sprawdzą na wszelki wypadek. Czyżby jednak nie byli pewni co do tego, że mieli same poprawione modele? ;|
Amortyzatory 888 RC3 oraz 888RC3 WC wyprodukowane między 10 lipca 2007 i 15 września 2007 są objęte programem bezpłatnego sprawdzania go przez serwis Marzocchi oraz zlikwidowania tej "usterki":
Data jest zapisywana w formacie: T07D0710 - na dolnej półce amortyzatora
T07 = Rok 2007
D07 = miesiąc (lipiec)
10 = dziesiątego dnia miesiąca
Sprzedam nowe sprężyny do Shivera DC ( okazały się zbyt twarde )
lazik, chodzi Ci o ta "wade" z luzami na osi? Jesli tak, to byla "wada" spowodowana tym, ze ludzie nie potrafili obslugiwac nowego systemu mocowania, wiem, bo mialem z tym do czynienia.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
moim zdaniem produkcja na tajwanie/w chinach to nie problem, poniewaz w tej chwili z tamtych okolic jest prawie wszystko. tu musial byc problem z kontrola jakosci i egzekwowaniem od fabryk tej jakosci i dokladnosci. to jest moje prywatne zdanie
viejo to nie wina produkcji w chinach/tajwanie. Robia tam bardziej skomplikowane rzeczy niz rowery i nic sie z nimi nie dzieje. Po prostu fabryka nie dotrzymała standardu lub marz zle podpisał umowe i to wykorzystali.
morthias prosze cie czytaj o czym jest temat, a nie tylko nazwe.