24' z tylu
24' z tylu
wiem ze temat byl walkowany ale mam inne pytanie czy ktos jezdzi na fullu z tylu majac 24' jak sie jezdzi ,może ciezej sie jezdzie,czy to prawda ze bardziej jest kolo wytrzymale jak jest mniejsze?bardzije mulasto rower sie zahcowuje?
dziekuje za odp
dziekuje za odp
ja mam 24" w moim full'u i jestem baaardzo zadowolony... nie wiem jak to wytlumaczyc, ale lepiej mi sie jezdzi... teraz przechodze spowrotem na 26", bo 24" idzie do sztywniaka, wiec jestem ciekaw czy odczuje duza roznice...
jednak jak tylko oszczedze, to zlepie sobie nowa dwudziestke czworke do full'a...
ogolnie polecam, jedynym minusem jest zmniejszenie przeswitu, co niestety przeszkadza na zakretach [pedalowanie]... +em jest jednak lepsza kontrola na wheelie, manualu, bunny to manual etc. choc malo kto robi to na full'u. a kolo jest mocniejsze i lzejsze! tyle chyba...
jednak jak tylko oszczedze, to zlepie sobie nowa dwudziestke czworke do full'a...
ogolnie polecam, jedynym minusem jest zmniejszenie przeswitu, co niestety przeszkadza na zakretach [pedalowanie]... +em jest jednak lepsza kontrola na wheelie, manualu, bunny to manual etc. choc malo kto robi to na full'u. a kolo jest mocniejsze i lzejsze! tyle chyba...