Szklarska Poręba Świeradów Zdrój
Szklarska Poręba Świeradów Zdrój
Czy w Szklarskie Porębie jest jeszcze ta traska Dh z festivalu lub czy jest jakaś traska enduro Dh W Świeradowie???
Re: Szklarska Poręba Świeradów Zdrój
ee tam średnio... w szklarskiej hopy wystają ze śniegu
a tak na serio to trasa została i pewnie zostanie. Co do świeradowa to już nawet nie trzeba jechać do Novego Mesta. Trasy enduro poprowadzone są już na polską stronę i w części gotowe do świeradowa. Najlepiej zostawić auto na granicy w świeradowie i od razu wjezdza się na singeltrack. Z tym ,że to chyba jeszcze trochę do wiosny 

W naszych okolicach kolego nie jest wcale tak źle 
Tutaj masz wszystkie trasy z poprzedniego enduro trophy: http://endurotrophy.pl/2011/07/enduro-t ... n-zawodow/
Masz na żółto odcinki zjazdowe.
Byłem na trasie z Sępiej na Świeradów i jedyne co mogę powiedzieć to że jest pełen wypas, na pewno nie będziesz się nudzić. Musisz uważać tylko, by nie zboczyć z trasy.
Trasa ze Stogu na Świeradów po prawej stronie gondoli - też można poszaleć.
Ze Smreku na Czerniawską Kopę jeszcze nie byłem, ale sądząc po poziomicach na mapie warto będzie odwiedzić za rok:-)
Masz też inną opcję - z samego szczytu Smreku jedziesz wgłąb Czech, "niebieskim" szlakiem przez Krzyż Pecha - sprawdź sobie na mapie. Tam naprawdę trzeba uważać. Co ciekawsze, wyjeżdżasz na samym początku Singltreka! A to naprawdę będzie fajne odprężenie po dobrym enduro ze Smreka.
Singltrek to inna bajka - takie połączenie xc i lajtowego enduro. Trasy nad Czerniawą nijak się mają do tych w Czechach między Lazne i Nowym Mestem. U naszych sąsiadów masz dwie pętle - czarną i czerwoną - idzie trochę poskakać i poćwiczyć płynność jazdy.
http://www.singltrekpodsmrkem.cz/pl/sin ... em1/trasy2
Tutaj masz mapkę wszystkich tras. Ale moim zdaniem najciekawiej jechać na te trasy na południe od Nowego Mesta. Inny dojazd masz na granicy w Czerniawie - zjeżdżasz zaraz za parkingiem w lewo. Potem kieruj się drogowskazami. Możesz stamtąd zjechać na stronę polską i czeską.
Pozdrawiam
PS. Nie jedź tam nim śniegi nie stopnieją - na górze prawie 3m śniegu!

Tutaj masz wszystkie trasy z poprzedniego enduro trophy: http://endurotrophy.pl/2011/07/enduro-t ... n-zawodow/
Masz na żółto odcinki zjazdowe.
Byłem na trasie z Sępiej na Świeradów i jedyne co mogę powiedzieć to że jest pełen wypas, na pewno nie będziesz się nudzić. Musisz uważać tylko, by nie zboczyć z trasy.
Trasa ze Stogu na Świeradów po prawej stronie gondoli - też można poszaleć.
Ze Smreku na Czerniawską Kopę jeszcze nie byłem, ale sądząc po poziomicach na mapie warto będzie odwiedzić za rok:-)
Masz też inną opcję - z samego szczytu Smreku jedziesz wgłąb Czech, "niebieskim" szlakiem przez Krzyż Pecha - sprawdź sobie na mapie. Tam naprawdę trzeba uważać. Co ciekawsze, wyjeżdżasz na samym początku Singltreka! A to naprawdę będzie fajne odprężenie po dobrym enduro ze Smreka.
Singltrek to inna bajka - takie połączenie xc i lajtowego enduro. Trasy nad Czerniawą nijak się mają do tych w Czechach między Lazne i Nowym Mestem. U naszych sąsiadów masz dwie pętle - czarną i czerwoną - idzie trochę poskakać i poćwiczyć płynność jazdy.
http://www.singltrekpodsmrkem.cz/pl/sin ... em1/trasy2
Tutaj masz mapkę wszystkich tras. Ale moim zdaniem najciekawiej jechać na te trasy na południe od Nowego Mesta. Inny dojazd masz na granicy w Czerniawie - zjeżdżasz zaraz za parkingiem w lewo. Potem kieruj się drogowskazami. Możesz stamtąd zjechać na stronę polską i czeską.
Pozdrawiam
PS. Nie jedź tam nim śniegi nie stopnieją - na górze prawie 3m śniegu!
Rurku dobrze prawi, polać Mu 
Naszymi OS,ami zjazdowymi nie będziesz zawiedziony, dodatkowo polecam szlak czerwony ze Świeradowca na Stóg Izerski - piękny, trudny technicznie interwał - pure enduro
Na zawodach go nie było bo nie by mieliśmy zgody nadleśnictwa.
Dodatkowo ze Smreka polecam niebieski (nielegal) z takimi rodzynkami

Naszymi OS,ami zjazdowymi nie będziesz zawiedziony, dodatkowo polecam szlak czerwony ze Świeradowca na Stóg Izerski - piękny, trudny technicznie interwał - pure enduro

Dodatkowo ze Smreka polecam niebieski (nielegal) z takimi rodzynkami