Smith Intake/Fuel czy Oakley Crowbar MX ?

Rajder
Kontakt:

Smith Intake/Fuel czy Oakley Crowbar MX ?

Post autor: Rajder »

Które lepsze ?
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Ja mam Smithy intake. Tak, maja podwojna szybe, aczkolwiek sa wersje z pojedyncza. Jak dla mnie gogle sa super, nie paruja (jedynie po chwilowym postoju). Uzywalem je w zime i w lato. Sa wygodne i nie uciskaja ani twarzy ani nosa. Co do Oakleyi to porownania nie mam, bo nie mialem ;)
Joy Ride
Kontakt:

Post autor: Joy Ride »

Do Oakley jest napewno łatwiejszy dostęp do szybek i zrywek.
Zapraszamy do sklepu, zima i lato.
http://www..joy-ride.pl
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Do Oakley jest napewno łatwiejszy dostęp do szybek i zrywek.
czy ja wiem, w wtorek zamawiałem szybki i zrywki do Smithów i nie było problemu:)
szybka podwójna Enduro Fuel - 55zł, są też tańsze za 35 zł (55zł z bajerami - niby full wypas)
zrywki - 12 szt 35 zł czy coś podobnego - oczywiście to były ceny wyjściowe:)

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... 51&gr_id=3
kupiłem już trochę gratów u tego Pana - polecam, kontakt wzorowy, mimo to sklep JoyRide równie dobry - kwestia co wolisz Okleye czy Smith-y

Osobiście polecam Smits Fuel Enduro (160 - 170 zł) - super gogle, zero parowania, szybka wytrzymała - mimo wycierania rękawiczką z błota, trzymanie i komfort (szczególnie komfort jak dla mnie super) bez zarzutu - naprawdę nie zauważyłem żadnych wad - a śmigam już bardzo długo.
I masz prawie 80 zł w kieszeni... a jakość podobna, reszta to marketing... i durne slogany reklamowe...
Rajder
Kontakt:

snizy Czyli ten gość z Allegro ma szybki podwójne też w sprzedaży tak?Bo właśnie nie widziałem w aukcjach.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Rajder pisze:Czyli ten gość z Allegro ma szybki podwójne też w sprzedaży tak?
TAK - ja właśnie takie u niego zakupiłem, dogadaj się na GG (podane w aukcji) - kontakt doskonały (a jestem upierdliwym kupującym i trzeba mieć dla mnie dużo cierpliwości)
nans
Kontakt:

Post autor: nans »

Użytkuje od początku tego sezonu Smith fuel z pojedynczą szybką sensorową i bardzo sobie chwale :) tak jak pisał blackdemon parują w czasie postoju ale po przejechaniu paru metrów zaraz wszystko ładnie widać przez nie, a gogle kupowałem u tego samego gościa co snizy Ci doradza :) przy zakupie gogli możesz sobie wybrać w fuelach czy chcesz pojedyncza szybkę czy podwójna i czy sensorowa czy zwykła. Ja polecam sensorową bardzo przyjemnie się jeździ :)
Rajder
Kontakt:

Fuel czy Intake ? Czy to praktycznie to samo?
Z tego co widzę to Intake ma wlot powietrza z przodu u góry dodatkowo.
nans
Kontakt:

Post autor: nans »

powiem jeszcze że na wentylację w fuel'ach nie narzekam i jest wystarczająca mimo że intake ma dodatkowy otwór wentylacyjny i tylko tym się różni od fuel'a, ja polecam fuel z szybką sensorową ale co wybierzesz to już zależy od Ciebie :)
pozdro
ODPOWIEDZ