Stare zajawki chcą wrócić.

Darak
Kontakt:

Stare zajawki chcą wrócić.

Post autor: Darak »

Siema!
Jestem Damian, mam 21 lat i chcę złożyć bike'a niskim kosztem (jak każdy chyba...).
Dawno temu, w gimbazjum coś tam śmigałem. Miałem KTM Tombstone z Super T '01.
Połączenie niezwykle niebezpieczne ;) cud że główki nigdzie nie ujebałem. Po paru miechach jazdy odsprzedałem rower i jakoś się skończyło.
Ostatnio zajawka wróciła, ze zdwojoną siłą. Człowiek zaczął pracować, studiować, brakuje jakiejś odskoczni.
Chciałem złożyć coś do lekkiego DH mój górny budżet to 1800-2000zł (nie wliczając reszty sprzętu- to dla mnie osobny wydatek must be). Myślałem o HT- Surge/ Bitch, amor PIKE/Domain/DuroFR (warte to co? za moich czasów Duro był mocno ciulaty...). Ale jaka reszta? Poradźcie mi jakich komponentów szukać. Nie boję się używek.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Podstawowe pytanie: Chcesz składać czy kupić cały rower używkę?

Jak na moje, to Bitch/Surge to super sztywniaki, sam posiadałem. Ewentualnie coś od Dartmoora. Wymienione amortyzatory również jak najbardziej się nadają. Napęd coś typu Truvativ Hussefelt + suport Hovitzer, ewentualnie SLX zestaw, ale to wyjdzie drożej. Koła - tu będzie pewnie problem. Mostek + kierownica również może być coś pokroju Truvativ Hussefelt - mocne i stosunkowo tanie, nie ciężkie, nie lekkie. Napinacz jakiś znajdziesz, a jak nie to początkowo można i bez.

Generalnie moim zdaniem powinieneś poszukać całego roweru i zostawić pare stówek na ewentualne modyfikacje.

P.S. nie bluzgamy, zachowujemy kulturę ;)
Darak
Kontakt:

Post autor: Darak »

Sorki za bluzgi. Poprawię się :).
Myślałem bardziej nad zakupieniem całego roweru+ ewentualnie jakieś modyfikacje. Z resztą, ceny na zimę mocno spadły i można dorwać coś naprawdę konkretnego za w sumie niedużą kaskę.
O NS'ach słyszałem dużo dobrego (kumpel ma Biczę i próbuje mi ją właśnie wcisnąć. Szkoda tylko że jest zrobiona typowo pod dirt/street i dużo rzeczy musiałbym w niej wymienić/dołozyć...).
Nie jest dla mnie priorytetem amor z przodu. Na początku może być coś słabszego. Dawno nie jeździłem i chciałbym się na nowo pouczyć- jak będę czuł że przydałby się lepszy widelec to na pewno od razu go zmienię ;).
EDIT:
Okazało się że znajomek ma do sprzedania NS Traffic'a 08 z PIKE'm i częściach dartmoora (kiera, mostek, pedały) kaseta sram x7. Podobno traffic jest typowo pod dirt/street ale 500zł kumpel spuścił więc w razie jakby mi jakiś pomysł do głowy strzelił to ramę mogę zmienić :). Co myslicie?
http://www.pinkbike.com/photo/3799559/ to ten tylko że aktualnie na trafficu i PIKE.
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

http://allegro.pl/rower-duncon-dc-cocke ... 02731.html

Pare dni temu już ktoś pytał o sztywniaka do 2000zł. Poszukaj, akurat tego to jest od groma tutaj. Jeżeli znajdziesz coś ciekawego, podeślij. Zobaczymy i ocenimy ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
ODPOWIEDZ