Dartmoor Hornet vs NS Surge ???
Dartmoor Hornet vs NS Surge ???
siemka, zastanawiam się, która z tych dwóch ram będzie lepsza do dh jako hardtail, proszę o pomoc w tej sprawie
-
- Kontakt:
Re: Dartmoor Hornet vs NS Surge ???
Oczywiście zgadzam się że Ns Surge. Będziesz bardzo zadowolony 

Hornet będzie bardziej hardtailowy bo jest z aluminium.gejekNS pisze:która z tych dwóch ram będzie lepsza do dh jako hardtail

A tak na serio to obie ramki spoko. Zależy na czym Ci bardziej zależy - na wadze czy większym komforcie jaką daje stal.
Z własnych doświadczeń dodam że stalowe sztywniaki są znacznie trwalsze (ale jak jesteś lekki i ogarniasz w miarę technikę to Horneta też nie zajeździsz prędko).
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
ja osobiście brałbym Surge'a ładniejszy wytrzymalszy i ze stali co najważniejsze 

własnie NS Surge to mam obecnie i jestem średnio zadowolony z niej, bo jest strasznie długa krowa i nie ukrywam, że mi to trochę zaczyna dokuczać już, dlatego myslę nad hornetem...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Poległ mój pitbull więc czas kupić coś nowego.
Ns surge vs dartmoor hornet 2012 (zmiana do 2011 to główka tarpered + nowa owalna rura TT) vs dc pitbull. Rama ma mieć rozmiar najlepiej 16".
Może ktoś Was porównał te ramki na własnej skórze i pomoże mi wyborze
Nie ukrywam, że na pitbullu jeździło mi się bardzo dobrze. Geometria najnowszego Pitbulla zmieniła się dużo względem roku 2004 (rocznik mojego pitbulla).
I uprzedzam pytanie, wiem, że duncon już nie istnieje, ale jeżeli uda się kupić taniej pitbulla niż 1200 zł to dlaczego nie.
Ns surge vs dartmoor hornet 2012 (zmiana do 2011 to główka tarpered + nowa owalna rura TT) vs dc pitbull. Rama ma mieć rozmiar najlepiej 16".
Może ktoś Was porównał te ramki na własnej skórze i pomoże mi wyborze

I uprzedzam pytanie, wiem, że duncon już nie istnieje, ale jeżeli uda się kupić taniej pitbulla niż 1200 zł to dlaczego nie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Do 2009 tak, później cenę podnieśli na 1200.Jak one chodziły po 700-800 zł nowe
http://downhill.pl/pl/p/DunCon-Pitbull/16
To opisz jakie masz odczucia np, na której ramie rower był stabilniejszy w locie, w zakrętach, który był bardziej wszechstronny i cokolwiek przyjdzie Ci do głowy.Na wszystkich trzech Tyle, że Hornet w wersji na 2011.
Wszelkie plusy i minusy każdej z ram

Będzie mi łatwiej wybrać.
-
- Kontakt:
Nie chce mi się pisać rozprawki na ten temat. Osobiście wybrałem Surge i ujeżdżam go już od 1,5 roku i swojego wyboru absolutnie nie żałuję. Każda z tych 3 ram jest dosyć wszechstronna. A co do stabilności w locie to hm... Według mnie pojęcie względne - nie odczułem różnicy. PozdrawiamWłóczykij89 pisze:To opisz jakie masz odczucia np, na której ramie rower był stabilniejszy w locie, w zakrętach, który był bardziej wszechstronny i cokolwiek przyjdzie Ci do głowy.
Wszelkie plusy i minusy każdej z ram .
Będzie mi łatwiej wybrać.

-
- Kontakt:
-
- Kontakt: