[Amortyzator] RST Space Jump - serwis
[Amortyzator] RST Space Jump - serwis
Witam..Mam pytanie jak naładować smaru do amortyzatora po przez te małe główki na tule dolnych lag? I czy jest w pl jakiś serwis który servisuje amortyzatory RST?..Pozdro i z góry dzięki za odpowiedzi
http://gonzo821.pinkbike.com/
Wykręć śrubki z dołu goleni, wykręć oba "korki" z góry lag. Wyjmij lagi z goleni. Zrób co tam chcesz i złóż.
Mam en amor bo akurat kupiłem za małą kwotę. Jak zobaczyłem co jest w środku to się załamałem...smar, smar i jeszcze raz smar. gówno ten smar daje bo nawet lag nie smaruje, uszczelek czy ślizgów. Wywaliłem wszytko ze środka, umyłem, uszczelki odtłuściłem i jako tako jeszcze jeździ, ale nie wiem dlaczego blokuje się przy ok 80mm skoku (ma 100mm). Korek od ustawienia tłumienia lubi się sam poluzować.
Chciałem też wymienić olej w tłumiku odpowiedzialnym za tłumienie powrotu ale nie da się go rozkręcić mimo miejsca na klucz płaski.
petegie Taki post jak Twój powinien zostać osunięty bądź ostrzeżenie. Kolega się grzecznie pyta jak zrobić serwis a Ty mu wyskakujesz z bardzo inteligenta odpowiedzią... daruj sobie takie teksty.
Mam en amor bo akurat kupiłem za małą kwotę. Jak zobaczyłem co jest w środku to się załamałem...smar, smar i jeszcze raz smar. gówno ten smar daje bo nawet lag nie smaruje, uszczelek czy ślizgów. Wywaliłem wszytko ze środka, umyłem, uszczelki odtłuściłem i jako tako jeszcze jeździ, ale nie wiem dlaczego blokuje się przy ok 80mm skoku (ma 100mm). Korek od ustawienia tłumienia lubi się sam poluzować.
Chciałem też wymienić olej w tłumiku odpowiedzialnym za tłumienie powrotu ale nie da się go rozkręcić mimo miejsca na klucz płaski.
petegie Taki post jak Twój powinien zostać osunięty bądź ostrzeżenie. Kolega się grzecznie pyta jak zrobić serwis a Ty mu wyskakujesz z bardzo inteligenta odpowiedzią... daruj sobie takie teksty.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
-
- Kontakt:
Jak chcesz, żeby rst działało płynnie to musisz często zdejmować dolne golenie, czyścić od środka i dawać nowe smarowidło. Zwykły smar sobie odpuść, ja polecam smarować wazeliną kosmetyczną / techniczną i wlewać strzykawkę oleju na lagę. Jak dużo jeździsz to rób tak co tydzień a amortyzator pojeździ dłuższy czas.