Oryginalność Kasku SixSixone Inspiral

mrfoxik4152
Kontakt:

Oryginalność Kasku SixSixone Inspiral

Post autor: mrfoxik4152 »

Siemaneczko ziomeczki mam dla was takie pytanie dotyczące kasku. Wczoraj zakupiłem Kask Inspiral i na metce mi pisze Made in China. Czy te kaski są z Chin czy ja dostałem podróbę ?
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Obrazek
Z gówna bata nie ukręcisz.
komarek
Kontakt:

Post autor: komarek »

A to dostałeś porządną wersję, z małym, niewidzialnym chińskim robotnikiem, skoro PISZE ci na metce. :P Do perełek. To, że jest coś robione na masową skalę w Chinach, nie znaczy, że podrabiane.
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

A na częściach dartmoora pewnie spodziewałbyś się zobaczyć "made in Poland"...
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Nie ma co polewać z młodego , jak starzy durni, cytuję :
"Panie pracujesz pan w sklepie a nie wiesz , że Giant jest amerykański ?!"
"Wiem lepiej co kupiłam, mój Scott (rower za 1500 zł - gwoli wyjaśnienia) nie jest robiony w Chinach! " itd .
FreshPl
Kontakt:

Post autor: FreshPl »

Teraz mało które masowe firmy nie produkują w Chinach czy Tajwanie, po prostu zaczyna być to coraz to bardziej opłacalne i nie koniecznie gorszej jakości niż były produkowanie wcześniej.
JakubRudy
Kontakt:

Re:

Post autor: JakubRudy »

ravfr pisze:Nie ma co polewać z młodego , jak starzy durni, cytuję :
"Panie pracujesz pan w sklepie a nie wiesz , że Giant jest amerykański ?!"
"Wiem lepiej co kupiłam, mój Scott (rower za 1500 zł - gwoli wyjaśnienia) nie jest robiony w Chinach! " itd .

Panie. Giant jest Amerykański :D

Mniej więcej tak jak Dartmoor polski.... ;)
Rower:
http://tiny.pl/q97gw - pinkbike
Sell:
http://tiny.pl/h4vx4 - allegro
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

Akurat z Gianta proszę się nie śmiać bo jest rdzennie chiński i nigdy się z tym nie krył. Co prawda powstał na Tajwanie ale to też Chiny (a poza tym osobny temat).
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Nie opłaca sie podrabiać kasków. Koszt produkcji kasków jest za drogi by biedne firmy od podrób miały na to hajs.
ravfr
Kontakt:

Re:

Post autor: ravfr »

Spaced pisze:Nie opłaca sie podrabiać kasków. Koszt produkcji kasków jest za drogi by biedne firmy od podrób miały na to hajs.
Norbert, zerknij na kaski Naxa , DH to dokładne kopie 661, a w przypadku modeli XC identyczne z modelami innych producentów. Co więcej możesz zamówić sobie, kopie jakiegokolwiek kasku (pod warunkiem, że dana fabryka robi ten kask dla np. Giro, Rudy ) z własną marką , i w cenie detalicznej 1/3 niższej od "renomowanego" produktu. To chińskie fabryki, ci "podrabiacze" produkują kaski dla wiodących producentów i to one stawiają warunki.
xprot
Kontakt:

Re:

Post autor: xprot »

Spaced pisze:Nie opłaca sie podrabiać kasków. Koszt produkcji kasków jest za drogi by biedne firmy od podrób miały na to hajs.
Obrazek

do produkcji kasku potrzebujesz AŻ wtryskarki- jedna forma na polistyren spieniony -wklad

i druga na korpus. +baba do ciecia i przyklejania materialu....

no technologia z NASA rodem.

pewnie kazdy szanujacy sie chinczyk ma taki zestaw w domu. i moze zrobic kask za 1,2 $/ szt

przesadziles, dosc mocno :)
ODPOWIEDZ