Oryginalność Kasku SixSixone Inspiral
-
- Kontakt:
Oryginalność Kasku SixSixone Inspiral
Siemaneczko ziomeczki mam dla was takie pytanie dotyczące kasku. Wczoraj zakupiłem Kask Inspiral i na metce mi pisze Made in China. Czy te kaski są z Chin czy ja dostałem podróbę ?
Re:
ravfr pisze:Nie ma co polewać z młodego , jak starzy durni, cytuję :
"Panie pracujesz pan w sklepie a nie wiesz , że Giant jest amerykański ?!"
"Wiem lepiej co kupiłam, mój Scott (rower za 1500 zł - gwoli wyjaśnienia) nie jest robiony w Chinach! " itd .
Panie. Giant jest Amerykański

Mniej więcej tak jak Dartmoor polski....

Re:
Norbert, zerknij na kaski Naxa , DH to dokładne kopie 661, a w przypadku modeli XC identyczne z modelami innych producentów. Co więcej możesz zamówić sobie, kopie jakiegokolwiek kasku (pod warunkiem, że dana fabryka robi ten kask dla np. Giro, Rudy ) z własną marką , i w cenie detalicznej 1/3 niższej od "renomowanego" produktu. To chińskie fabryki, ci "podrabiacze" produkują kaski dla wiodących producentów i to one stawiają warunki.Spaced pisze:Nie opłaca sie podrabiać kasków. Koszt produkcji kasków jest za drogi by biedne firmy od podrób miały na to hajs.
Re:
Spaced pisze:Nie opłaca sie podrabiać kasków. Koszt produkcji kasków jest za drogi by biedne firmy od podrób miały na to hajs.

do produkcji kasku potrzebujesz AŻ wtryskarki- jedna forma na polistyren spieniony -wklad
i druga na korpus. +baba do ciecia i przyklejania materialu....
no technologia z NASA rodem.
pewnie kazdy szanujacy sie chinczyk ma taki zestaw w domu. i moze zrobic kask za 1,2 $/ szt
przesadziles, dosc mocno