Trening 4x
Trening 4x
Witam,
postanowiłem zabrać się poważniej za jazdę 4x i mocno trenować.
Szukałem informacji dotyczących treningu fourcrossowego, ale nigdzie nic. nie mogę znaleźć.
Jeżeli moglibyście zaproponować jakieś ćwiczenia, które mi się przydadzą byłbym wdzięczny. Przede wszystkim chodzi mi nie o ćwiczenia techniczne, ale o siłowe itp.
Lubię sobie pojeździć na kolarzówce, ale nie wiem jak na niej jeździć, aby wyrobić sobie siłę i kondycję na 4x. Jakieś sprinty może.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam, Vahanko
postanowiłem zabrać się poważniej za jazdę 4x i mocno trenować.
Szukałem informacji dotyczących treningu fourcrossowego, ale nigdzie nic. nie mogę znaleźć.
Jeżeli moglibyście zaproponować jakieś ćwiczenia, które mi się przydadzą byłbym wdzięczny. Przede wszystkim chodzi mi nie o ćwiczenia techniczne, ale o siłowe itp.
Lubię sobie pojeździć na kolarzówce, ale nie wiem jak na niej jeździć, aby wyrobić sobie siłę i kondycję na 4x. Jakieś sprinty może.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam, Vahanko
Re: Trening 4x
chr.rybnik.pl tam popytaj
jak to nie ma fork krosu ? ;p jest rybnik, szczawno, olsztyn (kiezliny) ....
jak to nie ma fork krosu ? ;p jest rybnik, szczawno, olsztyn (kiezliny) ....
BMX National Champion
Może określ najpierw na jakim jesteś poziomie technicznym, fizycznym i mentalnym. Trzaskasz na lajcie większość tras w Polsce czy dopiero uczysz się manuala??
Trening na szosówce pomoże i to dużo. Sprinty chyba najwięcej dają. Oprócz tego trenuj sam start na rowerze na którym chcesz się ścigać, (start + 10 m ostrego pedałowania na maksa). Jazda na pumptracku również może być dobrym treningiem. 

Dzięki wielkie za rady, na pewno mi się przydadzą (:
Pozdr
Pozdr
http://4xopen.pl/dokumenty/generalka.pdfaddyi pisze:cześć.. popytaj na czeskich portalach bo w Polsce nie ma for krosu ...
http://chr.rybnik.pl